Evenimentul Zilei > Actualitate > Crima de la Baia Mare. Gestul incredibil făcut de ucigașul fetei de 18 ani
Crima de la Baia Mare. Gestul incredibil făcut de ucigașul fetei de 18 ani

Crima de la Baia Mare. Gestul incredibil făcut de ucigașul fetei de 18 ani

Procurorii criminaliști și polițiștii de la Baia Mare au avut un șoc când tânărul de 21 de ani, Mihai Cristian Ciordaș, a recunoscut că și-a ucis iubita.

Acesta a fost prins la un punct de trecere a frontierei din Satu Mare, încercând să fugă în Olanda. Având un comportament atipic și cu răni la mâini, polițiștii de frontieră au intrat la bănuieli și l-au reținut pe autorul crimei odioase.

Potrivit unor polițiști de la Baia Mare, Cristian Ciordaș le-a spus celor de la Poliția de Frontieră Satu Mare că nu se aștepta să fie prins așa de repede. Criminalul nu știa că familia tinerei ucise a anunțat autoritățile că aceasta nu s-a întors acasă, iar Poliția a intrat în alertă maximă. La scurt timp, după ce a fost reținut, tânărul a recunoscut că a ucis-o pe Carmen și a fost de acord să colaboreze cu anchetatorii. Ba mai mult, a fost de acord să îi conducă pe aceștia la locul unde a abandonat cadavrul, pe un câmp din apropierea localității Dorolț, județul Satu Mare.

Polițiștii spun că motivul crimei a fost unul legat de faptul că tânăra a refuzat să plece cu iubitul ei în Olanda. La dosar există probe că Mihai Cristian Ciordaș a cumpărat chiar bilete de avion pentru două persoane, și doar dus, cu plecare din Cluj Napoca. Când a conștientizat că fata nu vrea să plece, tânărul a reacționat cu violență.

S-a apucat de râs

Anchetatorii susțin că la fața locului, după ce a indicat locul unde se află cadavrul tinerei ucise, criminalul s-a apucat de râs, fapt pentru care s-a luat decizia internării acestuia la Spitalul de Psihiatrie din Sighetu Marmației, pentru a se vedea dacă are discernământ.

Mai mult, cruzimea cu care și-a ucis iubita arată că acesta nu se află în deplinătatea facultăților mintale. Potrivit medicilor legiști din Maramureș, victima fost lovită de mai multe ori, cu un box, în față, dar nu a decedat. Ulterior, a fost întoarsă cu fața în jos de criminal, care a apăsat-o cu piciorul pe cap, până când aceasta s-a sufocat. Apoi, pentru a ascunde urmele, a aruncat pământ pe cadavru.

Un sadic, fără milă

Prieteni tânărului povestesc că acesta se droga destul de des și că nu înțeleg cum o fată educată, cum a fost Carmen, elevă la un liceu de elită din Baia Mare, s-a putut îndrăgosti de el.

Un timp, Cristian a lucrat în Olanda, dar unde și-a făcut de cap, consumând droguri. Cei care îl cunosc bine, susțin că autorul crimei nu pregeta nicio secundă să scoată cuțitul la oricine avea curajul să îi spună ceva care nu îi plăcea. Un astfel de comportament l-a avut chiar și cu un prieten, care s-a trezit cu cuțitul pus la gât și jefuit de toți banii care îi avea asupra lui.