Tânărul a atacat-o pe pensionară cu un cuțit. El se află acum în custodia poliției austriece. Cercetările făcute imediat după ce românul a fost arestat au scos la iveală faptul că românul mai fusese condamnat pentru omor, în România, în anul 2006. Cu doar trei zile înainte își amenințase colegii de muncă cu cuțitul.

Ioan P., un român de 38 de ani, a comis crima vineri după-amiază. A atacat-o pe bătrână cu un cuțit și a înjunghiat-o de mai multe ori. Femeia de 83 de ani, o austriacă, s-a prăbușit pe stradă și a murit de pe urma rănilor. Românul a fost prins de poliție, iar arma crimei a fost găsită.

Bărbatul a recunoscut, potrivit procurorilor, vineri după-amiază, că a înjunghiat femeia în vârstă de 83 de ani. Victima a fost „atacată din spate”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției austriece. Pensionara a fost înjunghiat de mai multe ori. Autopsia a fost deja efectuată. Potrivit rezultatelor preliminare, femeia a murit din cauza tăieturilor și a rănilor înjunghiate.

„Bărbatul este responsabil pentru crimă. Procuratura a cerut ca suspectul de omor să fie menținut în custodie”, a precizat Erich Habitzl, purtător de cuvânt al procuraturii din Wiener Neustadt.

Deocamdată, motivul crimei nu e cunoscut de anchetatorii austrieci. Românul a lucrat la o fermă de cai din zonă. Ziarul heute.at spune că, marți, Ioan P a fost implicat într-un alt incident, când și-a amenințat, tot cu cuțitul, doi colegi. Atunci, polițiștii nu au luat nicio măsură împotriva românului. Ioan P. a fost însă dat afară de la serviciu și era șomer.

Românul mai fusese condamnat și pentru omor, în România, în anul 2006, lucru pe care l-a recunoscut. Atunci omorâse, la Baia Mare, un bătrân cu o sticlă de vin, fiind eliberat însă după puțin timp, scrie ziarulromanesc.at.