Evenimentul Zilei > Politica > Ce a răspuns Corinei Crețu după ce a fost acuzată de Teodorovici că este în campanie electorală
Ce a răspuns Corinei Crețu după ce a fost acuzată de Teodorovici că este în campanie electorală

Ce a răspuns Corinei Crețu după ce a fost acuzată de Teodorovici că este în campanie electorală

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a participat alături de comisarul european, Corina Crețu, la o dezbatere organizată de reprezentanta Comisiei Europene în București. În cadrul acestei dezbateri, Teodorovici a acuzat-o pe Crețul că „mimează dialogul și respectul față de cetățeni” fiindcă se află în plină campanie electorală, acest aspect făcând-o să nu mai fie obiectivă.

„Mă întrebam cui mă voi adresa eu dacă dna comisar este în campanie, iar șefa reprezentanței Comisiei Europene în România nu este prezentă. M-am întrebat și eu cum e posibil să fie implicați în campanie comisarii europeni, Nu este corect, iar dacă vorbim despre principii sănătoase e important să clarificăm aceste lucruri”, spus Teodorovici, conform hotnews.ro

Crețu i-a transmis lui  Teodorovici că își va vedea de treabă în continuare și că nu va ține cont de criticile primite.

„Noi, la Comisiei suntem alături de Guvernele României, indiferent de culoarea lor politică. Ideea care se spune la București că nu există comisar care să facă politică e greșită. Eu acum nu sunt în campanie, am venit să prezint raportul de țară. Dacă v-ați dori să dispar cu totul, nu am cum să dispar. Rămân să-mi fac treaba, nu țin seama de nicio culoare politică”, i-a răspuns Crețu.

Anterior schimbului de replici, ministrul Finanțelor a făcut o serie de atacuri la adresa instituțiilor europene, Acesta  a acuzat că raportul de țară al Comisiei Europene „oferă previziuni pesimiste care îi descurajează pe investitori”.

„De multe ori, la nivelul Comisiei se mimează dialogul și respectul fata de cetățeni”, a spus el, acuzând că raportul de țară „nu are legătură cu realitatea”.

„Tot ce cerem este un tratament egal între state. Este foarte important dialogul, nu să luați în seamă doar informații care apar în media. Cred ca s-au luat în calcul la raportul de țară si astfel de declarații din media, uneori iresponsabile”, a spus el.

„Raportul de țară e rezultatul muncii a sute de oameni din direcțiile europene. Nu e o surpriză că nu sunteți de acord cu problemele semnalate de noi, dar e dreptul oricărui guvern să ia sau nu în considerare recomandările noastre”, i-a răspuns Crețu.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: