Reacția vine după ce Guvernul a anunțat că salariul minim pe economie va crește de la 1 noiembrie 2018 și nu de la 1 ianuarie 2019, așa cum era programat inițial.

După două ore de discuții la Palatul Victoria, cei trei reprezentanți implicați în negocieri, Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu și reprezentanții patronatelor și sindicatelor, au ajuns la concluzia unanimă că majorarea salarială este necesară, singurul punct divergent fiind data de la care se va aplica măsura.

Sindicatele au înaintat propunerea de 1 noimebrie 2019, în timp ce patronatele au cerut ca majorarea salariului minim să se aplice de la 1 ianuarie 2019.

În final, cea mai posibilă variantă va rămâne creșterea salariului de la 1 decembrie.

În urma discuțiilor purtate cu sindicatele și patronatele, s-a ajuns la concluzia unanimă că majorarea salariului minim este necesară, singura divergență fiind asupra datei de la care se va aplica măsura: sindicatele au solicitat 1 noiembrie 2018, patronatele – 1 ianuarie 2019. Guvernul va lua o decizie în cel mai scurt timp posibil, care va fi comunicată public, astfel încât ordonatorii de credite și companiile din România să pregătească punerea în aplicare a măsurii”, se arată într-un comunicat al guvernului.

 

Te-ar putea interesa și: