Cresc şi se ÎNMULŢESC. Lucrurile INCREDIBILE care se află în unul din locurile în care oamenii se adăposteau de BOMBELE NAZISTE / VIDEO

Cresc şi se ÎNMULŢESC. Lucrurile INCREDIBILE care se află în unul din locurile în care oamenii se adăposteau de BOMBELE NAZISTE / VIDEO

Este un loc unde acum mai bine de jumătate de secol oamenii se adăposteau de bombele naziste.

În prezent acest loc s-a transformat în ceva incredibil: o oază verde! Doi britanici şi celebrul bucătar Michel Roux Jr. au pus la cale „proiectul” grădina din buncăr. Respectiv, cea mai mare fermă subterană, care să aprovizioneze cu bunătăţi magazinele şi restaurantele Londrei.

Piaţă uriaşă

„Tehnologia de iluminare cu LED-uri şi temperatura perfectă pentru creşterea plantelor, fac din adapostul anti-aerian din sudul Londrei locaţia perfectă pentru oaza de verdeaţă”, notează analiştii. Richard Ballard şi Steven Dring, proprietarii Zero Carbon Foods, şi bucătarul Michel Roux Jr. au văzut în acest spaţiu aflat la 30 de metri sub pământ o mină de aur.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Când i-am intalnit pe cei doi am crezut că sunt nebuni de legat, dar după ce am vizitat tunelurile şi am gustat din produsele pe care ei deja le cultivă aici am fost uimit. Piaţa pentru astfel de produse este uriaşa”, le-a spus Michel Roux Jr. celor de la The Independent. „Echipa” mai plănuieşte să crească în subteranul Londrei ierburi aromatice, verdeţuri, legume în miniatură, flori comestibile şi alte delicatese. “Ferma întunecată”, cum a fost supranumită, va fi una ecologică şi va avea nevoie de puţine costuri.

<iframe src="//www.youtube.com/embed/9DrBcpz6EnA" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>