Evenimentul Zilei > Social > Cremele naturale folosite în trecut fac minuni în zilele noastre. Afla cum le poți prepara pentru a avea un ten de invidiat
Cremele naturale folosite în trecut fac minuni în zilele noastre. Afla cum le poți prepara pentru a avea un ten de invidiat

Cremele naturale folosite în trecut fac minuni în zilele noastre. Afla cum le poți prepara pentru a avea un ten de invidiat

Cremele pe care stră-străbunicile noastre le foloseau sunt din ce în ce mai căutate și mai folositoare în viața de zi cu zi. Află care sunt rețetele pe care femeile le foloseau în trecut și cum le poți prepara pentru un ten luminos și sănătos.

Femeile au fost interesate toată viața de creme care le pot face un ten de invidiat care întoarce orice privire. Rețetele băbești folosite de divele din trecut sunt la mare căutare în viața noastră și s-a demonstrat nu pot fi înlocuite prea ușor.

Cremă de față Colette

O celebră prozatoare franceză și-a început cariera într-un cabinet de cos­me­tică și a mărturisit nu poate renunța la crema pe care a descoperit-o.

Ingrediente: 235 g glicerină, 130 ml apă distilată, 500 ml apă de tran­dafiri, 20 g amidon, 100 g lanolină, 40 g gela­tină alimen­tară.

Mod de preparare și folosire:

Încălziți gli­cerina pe baie de abur, bătând în­truna cu furculița. A­dăugați amidonul și la­nolina, bătând mai de­parte, până ce ob­țineți o cremă fără cocoloașe. Se­parat, topiți gelatina în puțînă apă rece și adău­gați-o în cre­mă. Ter­mi­nați preparatul prin a adău­ga apa de trandafiri. Puneți cre­ma în recipiente potrivite și închise cu ca­pac (cutii goa­le de cremă).

Crema Cleopatrei te scapă de riduri

Faimoasa Cleopatra este și în ziua de azi considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume, iar multe tinere o văd ca pe un model. Istoria raportează, de asemenea, faimoasa Cleopatra adăuga sare din Marea Moarta în baia ei. Femeile antice din această regiune erau cunoscute ca folosind sare și minerale din Marea Moarta pentru starea generala de sănătate. Industria cosmeticelor minerale de azi datorează multe din secretele lor, practicilor cosmetice din antichitate. Aceasta își prepara zilnic o cremă pentru a își accentua tenul bronzat.

Ingrediente: 2 cas­tra­veți, 125 ml lapte ne­fiert de capră (Cle­o­patra fo­losea lapte de măgăriță), 1 lin­gură de ulei de măs­line, 1 lingură miere, 60-80 g argilă fină, 1/2 lă­mâie.

Mod de preparare și folosire:

Tocați cât mai mărunt cas­tra­veții. Amestecați-i cu lap­tele, pentru a forma o pastă. Adăugați uleiul, mie­rea și argila. Ames­tecați bi­ne totul și puneți preparatul într-un re­cipient de sticlă, la rece. Frecați-vă fața și gâtul cu jumătatea de lămâie. Îna­inte să se usuce, aplicați cre­ma Cle­opatrei. Lă­sați să acțio­neze o oră. Clătiți-vă cu apă căl­duță și lăți pie­lea să se usuce la aer, fără să folosiți prosopul.

Crema din perle zdrobite

Folosirea cremei compusă din perle zdrobite a fost un ritual de frumusețe antic din China. Această cremă din perle ilumina pielea. Chiar și astăzi, producătorii chinezi adaugă perle în compoziția unora dintre creme.