Evenimentul Zilei > EVZ Special > „Creierul” guvernelor PSD, acuzat de „plagiat grosolan”! A evitat Comisia de Etică
„Creierul” guvernelor PSD, acuzat de „plagiat grosolan”! A evitat Comisia de Etică

„Creierul” guvernelor PSD, acuzat de „plagiat grosolan”! A evitat Comisia de Etică

Comisia de lucru a Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDU) propune retragerea titlului de doctor a lui Darius Vâlcov, după ce a constatat că peste 23% din teză reprezintă preluare integrală sau parţială din alţi autori.

”În urma analizei efectuate am constatat că teza de doctorat „Perfecţionarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană” elaborată şi susţinută în anul 2008 de Domnul Vâlcov D. Darius Bogdan la Academia de Studii Economice din Bucureşti include texte copiate din alţi autori fără ca acestea să fie citate conform normelor academice şi fără a indica sursa, peste 80 de pagini.

Constatând aceste abateri grave de la etica cercetării, consider că se confirmă existenţa plagiatului înscrisă în sesizarea UEFISCDI  nr. 516/27.02.2019 cu privire la teza de doctorat „Perfecţionarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană” elaborată şi susţinută în anul 2008 de Domnul Vâlcov Darius Bogdan  şi propun retragerea titlului de doctor în Finanţe domnului Vâlcov D. Darius Bogdan”, afirmă în raportul său  prof. univ. dr. Alin Marius Andrieş.

Alţi membri remarcă faptul că din cele 212 pagini ale lucrării, 50 sunt preluate integral sau parţial din alţi autori, fără citarea sursei, iar în cazul a 30 de pagini, citarea este eronată şi susţin de asemenea retragerea titlului de doctor, conform propunerii Comisiei de Etică a ASE.

”Din cele 212 pagini ale tezei, 50 de pagini, reprezentând 23% din teză, sunt preluate în bloc sau cu mici ajustări.fără indicarea sursei; alte 30 de pagini sunt preluate cu citări greşite”, este concluzia altui membru al comisiei, care susţine retragerea titlului de doctor.

Decizia finală aparţine Consiliului General al CNATDCU, nefiind încă făcută publică.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE