„Cramele Recaş”, pe Drumul Vinului

„Cramele Recaş”, pe Drumul Vinului

Cramele Recaş, din Timiş, vor fi introduse în proiectul Ministerului Turismului numit "Drumul Vinului". Proiectul, care a fost iniţiat la nivel naţional, leagă cele mai celebre crame şi podgorii din România.

„Pe traseul Drumului Vinului trebuie identificate punctele care să constituie atracţiile pentru fiecare zonă”, susţine ministrul Turismului, Elena Udrea, adăugând că va sprijini proiectul pentru a-l transforma într-un produs turistic veritabil.

Casete-seif, pentru vinuri scumpe

Bănăţenii s-au pregătit deja serios pentru ca unica lor podgorie să fie cuprinsă în traseu. Existentă încă din 1945, crama propriu-zisă a fost regândită încă de acum şase ani, pentru a primi turiştii. Sala de degustare, aflată la nouă metri sub pământ, asigură toate condiţiile unei degustări profesionale.

Punctul forte, cu care cei de la Cramele Recaş speră să iasă în faţă, sunt casetele–seif pe care le închiriază posesorilor de vinuri scumpe şi vechi care doresc să le păstreze în condiţii optime. În beciurile cramei, la o temperatură constantă de 15 grade Celsius, umiditate de maximum 80%, lumină şi zgomot controlate, pot fi stocate până la 5.000 de sticle.

Cei care doresc să-şi depoziteze vinul trebuie să plătească o chirie anuală de 180 de euro, după care primesc un set de chei şi pot să vină la cramă ori de câte ori doresc, pentru degustări cu prietenii.

„Casetele pot fi închiriate pentru orice fel de vin, indiferent de producător”, spune Gheorghe Iova, directorul Cramelor Recaş.

Strugurii se culeg manual

„Cramele Recaş” este o societate privată româno-britanică, care deţine peste 750 de hectare de vie şi un complex de vinificaţie ce produce, anual, aproximativ cinci milioane de litri de vin. Spre deosebire de alte ţări producătoare de vin, unde culegerea strugurilor se face mecanizat, la Recaş, strugurii sunt culeşi manual.

Aproape jumătate din producţie ajunge pe rafturile magazinelor din peste 20 de ţări, în întreaga lume.

Ca o recunoaştere a valorii vinurilor poduse de Cramele Recaş, în decursul anilor, acestea au obţinut peste 100 de medalii de aur şi argint, la diverse concursuri naţionale şi internaţionale.

Ne puteți urmări și pe Google News