Craioveanu, candidat la alegerile din Spania

Craioveanu, candidat la alegerile din Spania

Fostul fotbalist a fost inclus pe listele filialei din Getafe a Partidului Popular.

Dupa un an de la retragerea din activitatea competitionala, romanul Gica Craioveanu, fost jucator al echipei spaniole de fotbal Getafe, continua sa fie in atentia publicului.

Romanul, care are si cetatenie spaniola, a fost inrolat in Partidul Popular. Mai mult, Craioveanu, in varsta de 39 de ani, va fi unul dintre candidatii acestei formatiuni politice la alegerile municipale care vor avea loc pe 27 mai.

Jose Luis Moreno, presedintele filialei din Getafe a Partidului Popular si candidat la functia de primar al orasului situat la sud de capitala Madrid, a confirmat ieri pentru agentia de presa EFE inscrierea lui Gica Craioveanu pe listele de candidati.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cu siguranta, Craioveanu va fi numarul doi pe listele noastre. Ca jucator de fotbal a demonstrat ca poate fi un bun reprezentant al unor valori precum onestitatea. Va fi un exemplu pentru toti imigrantii”, a declarat Moreno.

Oficialul a adaugat ca, in cazul in care Partidul Popular va castiga alegerile pentru primarie, romanul va avea ca responsabilitati dezvoltarea unor planuri privind activitatea sportiva in Getafe.

„O mandrie pentru oras"

Potrivit presei spaniole, unul dintre punctele importante din platforma-program a Partidului Popular este atragerea oamenilor spre sport. De asemenea, „popularii” ar dori sa-i ofere lui Craioveanu posibilitatea de a crea si a de conduce o scoala de fotbal pentru copii.

„Inrolarea lui Craioveanu este o mandrie pentru orasul Getafe si pentru Partidul Popular. El a facut multe pentru sport. Va fi un exemplu pentru toata lumea”, a mentionat Jose Luis Moreno, despre care cotidianul „ABC” sustine ca este un prieten apropiat al romanului.

Sursa citata noteaza ca discutiile dintre cei doi privind intrarea romanului in Partidul Popular au inceput in urma cu un an. Nascut la Hunedoara, Gheorghe Craioveanu a jucat fotbal in Romania la echipele Metalul Slatina, Drobeta-Turnu Severin si Universitatea Craiova.

In 1995 a inceput aventura spaniola a romanului. El a jucat trei ani la Real Sociedad si alti patru la Villarreal. Craioveanu a ajuns in 2002 la Getafe, echipa la care si-a incheiat cariera de fotbalist in vara trecuta. Romanul are o sotie de origine spaniola, Gemma, si un fiu, Alejandro.

PREZENTARE

Principala forta de opozitie din Spania Partidul Popular (PP), formatiune conservatoare de centru dreapta, este principala forta de opozitie din Spania, fiind condus din 2004 - cand a pierdut alegerile in urma atacurilor teroriste de la Madrid - de Mariano Rajoy Brey.

Membru al Internationalei Crestin-Democrate si al Partidului Popular European, PP este descendentul Aliantei Populare, o formatiune conservatoare creata in 1976 de mai multi fosti ministri ai dictatorului Francisco Franco.

In prezent, PP detine 148 de locuri din cele 350 din Congresul Deputatilor si 126 din cele 259 ale Senatului spaniol. Formatiunea are de asemenea 24 de alesi in Parlamentul European. (Calin Stoica-Diaconovici)