În acest dosar, Lazăr a fost acuzat de comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și tulburarea ordinii și liniștii publice, informează colegii de la cotidianul regional Gazeta de Sud. Potrivit anchetatorilor, faptele au fost comise în august 2016, în municipiul Constanța. „La data de 21.08.2016, în jurul orei 16.00, inculpatul a condus autoturismul marca BMW cu numărul de înmatriculare B-19-NSA, pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanţa şi a pătruns în incinta staţiei de alimentare cu combustibil OMV din zona hotelului Oxford, apoi a condus în continuare autoturismul pe DN 39, până în zona oraşului Eforie, deşi avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată. În timp ce se afla în incinta staţiei OMV, inculpatul a provocat o altercaţie cu alte două persoane şi a aplicat o lovitură cu un corp contondent peste faţă persoanei vătămate. Prin modul său de manifestare, prin gesturile şi cuvintele ameninţătoare, precum şi prin acţiunile sale violente, inculpatul a tulburat liniştea şi ordinea publică, provocând indignarea şi dezaprobarea atitudinii sale din partea numeroaselor persoane care se aflau în incinta staţiei de alimentare cu carburanţi, împrejurări care au determinat martorul Ş.C. să acţioneze butonul de panică pentru a alerta firma de pază“, au reținut procurorii constănțeni în rechizitoriul prin care l-au trimis în judecată pe Andrei Lazăr.

În primă instanţă el a primit doar o amendă penală

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța, instanță care s-a pronunțat în iunie anul trecut. Lazăr a fost găsit vinovat pentru faptele comise și a fost condamnat la 7.200 de lei amendă penală. Procurorii au atacat cu apel hotărârea instanței, iar vineri, 2 februarie, Curtea de Apel Constanța le-a admis acțiunea. De data aceasta, Andrei Lazăr a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare, pedeapsă la care a fost adăugată una mai veche, de un an și două luni de închisoare, în final, inculpatul fiind condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu executare. Hotărârea Curții de Apel Constanța este definitivă.

Beizadeaua mai este judecată şi pentru înjunghierea unui om

Mai trebuie spus că același Andrei Lazăr este judecat într-un dosar în care a fost acuzat că, în urma unei altercații izbucnite în incinta Casei de Cultură a Studenților din Craiova, a înjunghiat în spate un craiovean de 34 de ani. Acest dosar se află pe rolul Judecătoriei Craiova. Tot în ianuarie, însă în 2017, procurorii DIICOT au cerut și obținut arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a nouă persoane acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc, printre ei numărându-se și Andrei Lazăr. Acest dosar se află încă în lucru la DIICOT Craiova.