Evenimentul Zilei > Social > CRĂCIUN AGLOMERAT la URGENȚA Spitalului CONSTANȚA: indigestii, etilism, accidente
CRĂCIUN AGLOMERAT la URGENȚA Spitalului CONSTANȚA: indigestii, etilism, accidente

CRĂCIUN AGLOMERAT la URGENȚA Spitalului CONSTANȚA: indigestii, etilism, accidente

Sute de constănțeni au ajuns, în prima zi de Crăciun, la Urgența Spitalului Județean de Urgență cu probleme digestive, etilism acut, probleme cardiace, victime din accidente, având nevoie de îngrijiri medicale. Și tot în prima zi a Crăciunului, opt copii au fost aduși pe lume, de mamele lor, la maternitatea aceleiași unități medicale.

Din dimineața zilei de Crăciun, ora 5:00, până astăzi la ora 5:00, peste 300 de constănțeni au cerut ajutor prin 112, 180 dintre ei fiind tranportați la Urgența Spitalului Județean de Urgență, potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, Claudia Tatarici. Din cele 306 urgențe, cel puțin 60 au fost pentru probleme digestive, celelalte victime acuzând indigestie, etilism acut, probleme cardiace, răniți în accidente, rutiere, pacienții primind îngrijiri medicale.

Au fost și șoferi însoțiți de polițiști aduși la spital pentru recoltarea probelor de sânge după ce au fost prinși conducând sub influența băuturilor alcoolice. Inclusiv un bărbat, aflat la volanul mașinii sale, a făcut praf cinci mașini parcate în zona unui centru comercial. În noaptea de Crăciun  agitație a fost și la Maternitatea Spitalului unde s-au născut opt bebeluși, cinci fete și trei băieți. Iar astăzi, până la această oră, au mai sosit pe lume două fetițe și doi băieți.