Consultantul Cozmin Gușă scoate la vânzare 20% din "Televiziunea Poporului" a lui Dan Diaconescu, în condițiile în care acesta din urmă a negat constant că altcineva, cu excepția sa, ar avea vreo legătură cu OTV.
Potrivit legislației în vigoare, Dan Diaconescu are, totuși, ca acționar majoritar, întâietate la cumpărarea acțiunilor (drept de preepmțiune), astfel că avocații lui Gușă l-au notificat, în scris, despre intenția de a vinde.
Procedura prevede ca, în lipsa unui răspuns, să fie transmisă o nouă notificare, iar dacă și aceasta este ignorată vânzătorul poate merge în piața liberă cu acțiunile sale.
Cozmin Gușă vrea 40 de milioane de dolari pe cele 19,9% acțiuni din SC Ocram Televiziune, compania care operează postul OTV, adică atât cât a plătit pentru ele PSV Company. Aceasta – care deține 100% din GMG Media Box SA, companie care are, la rându-i, 19,9% din Ocram Televiziune – a fost recent cumpărată de Strategies Research Investment (SRI) SRL, deținută de Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru.
Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru au achiziționat PSV Company după ce Sorin Ovidiu Vîntu și Liviu Luca au fost reținuți, sub acuzația de delapidare și spălare de bani, tocmai prin intermediul acestei companii.