Cozmin Guşă a mai spus că nu a fost chemat la audieri de către comisia de anchetă a Parlamentului şi că dacă va fi chemat se va duce. 

"Comisia, spun eu, trebuie să fie judecată la finalul acestor lucrări. Nu trebuie să ne apucăm să judecăm acum această comisie formată din oameni din toate partidele, mai ales că unul a fost şi actor principal la alegerile din 2009, reprezentantul PMP, Robert Turcescu, care a fost şi moderatorul dezbaterii şi care a stat puţin acolo în preajma acestor alegeri. Comisia poate să ajungă la nişte elemente concrete care într-un mod democratic, la final, pot să fie direcţionate ca mărturisiri Parchetului General care poate să folosească toate aceste informaţii pentru o mai bună anchetă, în cea pe care a început-o deja legat de fraudarea alegerilor. Din acest punct de vedere, suntem într-un joc democratic perfect, trebuie să se vadă în ce fel şi cine a concurat la fraudarea acestor alegeri pentru că eu sunt convins şi o să fac demonstraţia în următoarele minute că aceste alegeri au fost fraudate", a explicat Gușă.

 

"În timp ce câţiva oameni discută despre alegerile din 2009, grosul majorităţii PSD + ALDE se ocupă de serviciul secret al Ministerului de Interne pentru a-l oferi domnului Dragnea care să îl dea spre folosinţă în următoarea sa campaniei prezidenţială probabil, întrucât domnul Dragnea a văzut că sunt bune serviciile secrete în campanie şi crede că poate relua experienţa altora. La societăţile de stat ştim bine ce se întâmplă, în energie tot aşa securişti şi aşa mai departe", a mai spus acesta.

 

Cozmin Guşă a declarat că el consideră că demersul lui Dan Andronic, indiferent de intenţia sa, este unul salutar pentru că doar cineva care a fost implicat într-una dintre tabere, cum a fost Dan Andronic şef de campanie al lui Traian Băsescu, al părţii câştigătoare, poate să fie credibil atunci când spune nişte lucruri.

Cozmin Guşă a mai spus că acele lucruri au existat, la fel ca şi dovezile care nu au fost luate în seamă, iar alegerile au fost tranşate în favoarea lui Traian Băsescu pentru că nu s-a dorit renumărarea voturilor care atunci era posibilă. "Acum renumărarea nu mai este posibilă, întrucât ştim că acele buletine de vot nu mai există", a completat acesta.

 

"În fine, prin ce a spus Viorel Hrebrenciuc are dreptate: nu este neapărat ca cei care s-au întâlnit în casa lui Gabriel Oprea s-au adunat acolo ca să participe la fraudarea alegerilor. Era şi destul de greu, ei erau nişte oameni puşi în funcţie de Traian Băsescu şi se puteau întâlni în acea casă în condiţia lor de susţinători, de oameni care se pregăteau să îşi facă un plan de carieră în cazul în care Băsescu pierdea sau de oameni care să se bucure dacă Băsescu câştiga. Din acest unghi scopul comisiei este mai dificil de atins pentru că trebuie să dovedească că au existat acţiuni directe pe baza unor mărturii că cei de acolo plănuiau o implicare în procesul de numărare a voturilor. În rest sunt elemente care pot fi discutate sau o situaţie care dacă nu ar fi hilară ar fi tragică", a mai spus Cozmin Guşă.

 

Întrebat ce crede despre faptul că Laura Codruţa Koveşi, Florian Coldea şi George Maior au fost invitaţi la audierei, Cozmin Guşă a spus: "sunt sigur că vor merge toţi, nu au motive să meargă în afara acestui circ, acestei presiuni care se pune asupra lor privind întâlnirea în casa unui prieten, pentru că ei erau prieteni, în timpul liber. Nu au niciun motiv să nu meargă, nu cred, dacă nu există alte lucruri despre care nu ştim. Că nu ar trebui să aibă nici emoţii legate de audiere. Aşa cum am mai spus, în 2009, din calitatea pe care am avut-o, cea de strateg al campaniei, din ceea ce ştiu eu nu a existat o comportare de dosare de acest fel, de a şantaja, dacă vorbim despre Laura Codruţa Kovesi. Ceea ce a făcut domnul Coldea sau Maior nu ştiu, pentru că până la nivelul anului 2009 nu m-am întâlnit cu niciunul dintre dânşii", a mai precizat Cozmin Guşă, informează Realitatea TV.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: