Cozmin Guşă: Ponta a fost lansat în politică de Cocoş

Cozmin Guşă: Ponta a fost lansat în politică de Cocoş

Sfătuitorul şefului PSD Bucureşti spune că la debarcarea acestuia au concurat interesele lui Oprescu, Năstase şi Iliescu şi antipatia lui Ponta.

Într-un interviu pentru EVZ, Cozmin Guşă, sfătuitorul lui Marian Vanghelie explică care au fost motivele pentru care acesta a fost scos de la butoanele organizaţiei de Bucureşti.

EVZ: Cum vă explicaţi mazilirea lui Vanghelie? Cozmin Guşă: Au fost două motive. Primul: relaţia ireconciliabilă între Victor Ponta şi Marian Vanghelie la nivel interpersonal. Întreaga istorie de conflicte dintre ei, de la Congresul din 2005 când s-au înjurat reciproc, când s-a bătut cu Gabi Oprea ca Rodica Nassar să ajungă vicepreşedinte, faza cu "maimuţoi implementat" şi până în 2009, când foarte mulţi dintre noi am considerat că Victor Ponta n-a jucat în echipa noastră, ci în cea a lui Traian Băsescu.

Continuaţi să credeţi asta şi acum? Sută la sută. Am şi dovezi, dar nu e momentul să le fac publice. Al doilea motiv: E vorba de o zonă de interese. Pe de o parte, e interesul baronilor cu probleme în raportul Comisiei Europene legat de fondurile europene – vezi cazul Dragnea. Interesul acestora de a genera un eveniment intern care să acopere faptele lor, fapte care afectează nu doar PSD, ci mai ales România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, e vorba şi de interesele lui Adrian Năstase de a-şi proteja jocul pecuniar cu Sorin Oprescu.

Ce jocuri pecuniare are cu Oprescu? Un joc de bonton. Amănunte voi da în viitorul apropiat.

Revenind la interesele de a-l mazili pe Vanghelie...Da, mai este vorba şi de interesul veşnic tânărului Ion Iliescu de a fi din nou influent în organizaţie şi de a-şi impune la conducerea PSD Bucureşti una dintre cele două favorite: pupila Corina Creţu sau mai tomnateca Ecaterina Andronescu.

A fost avansată şi ipoteza că lui Vanghelie i se trage de la apropierea de Elena Udrea.... Ar fi culmea să fie acuzat de parteneriat cu Elena Udrea tocmai de Iliescu care a avut în ultima vreme numai cuvinte de laudă la adresa ei, sau de Năstase care a fost susţinut mult timp de Dorin Cocoş şi Elena, sau de Ponta a cărui carieră politică şi publică era cvasiimposibilă fără sprijinul direct al lui Dorin Cocoş sau al Elenei.

Asta e contrar a ceea ce se ştie, şi anume că Victor Ponta a fost susţinut şi promovat de Năstase... E o minciună. Victor a fost propus preşedinte al TSD de mine în condiţiile în care eram un cerc de prieteni în care, pe lângă mine şi Victor, mai stăteau la masă la loc de frunte Dorin Cocoş.

Asta înseamnă că a fost lansat mai degrabă de dvs. şi de Cocoş decât de Năstase?Corect. Şi e verificabil.

Va fi utilă pentru PSD această schimbare organizatorică? Eu cred că dacă PSD dintr-un spirit masochist voia să îşi creeze o problemă internă majoră. Greu putea să găsească una mai mare decât aceasta în condiţiile în care: 1. Marian Vanghelie e susţinut de organizaţie; 2. Marian Vanghelie nu e puşcăriabil ca Adrian Năstase; 3. Marian Vanghelie nu e responsabil de moartea tinerilor de la revoluţie ca Ion Iliescu. Cum a reacţionat Marian Vanghelie după decizia conducerii PSD de a-l îndepărta de la conducerea organizaţiei de Bucureşti:

  • Vanghelie: "La PSD dacă nu eşti bun, te ejaculează" | VIDEO
  • Marian Vanghelie, după perla cu ejacularea: Încontinuu vrem să ne întărim. Unii, cu Viagra. Fiecare cu ce poate