Cozma, supărat că ortacii l-au ignorat

Cozma, supărat că ortacii l-au ignorat

Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, a organizat ieri un miting la Lupeni, în Valea Jiului, în sprijinul tovarăşilor săi Vasile Lupu, Constantin Creţan şi Dorin Loiş, aflaţi în închisoare.

La miting au fost prezenţi însă ceva mai puţin de o sută de oameni. „Celor care sunt aici le mulţumesc, iar celor care nu sunt aici nu le mulţumesc. Vin de la Paris şi acolo m-au întâmpinat mai mulţi decât sunteţi voi aici, voi pentru care am făcut eu puş- cărie. M-aţi dezamăgit, pentru că văd că acum copiii disponibilizaţ ilor mor de foame şi minerii m-au uitat“, a spus Miron Cozma, dezamăgit.

În apărarea lor, foştii tovarăşi au explicat că n-au venit mai mulţi oameni la miting pentru că ori n-au ştiut că va participa însuşi Miron Cozma, ori n-au crezut că acesta va veni cu adevărat.

Chiar şi aşa, în absenţa mulţimilor de altădată, fostul lider al minerilor şi-a transmis, totuşi, mesajul: „O să îmi fac partid că oamenii mă iubesc şi vă invit şi pe voi minerii de aici să vă alăturaţi la Târgu-Jiu în 15 şi 16 martie la un congres naţional la care invit toate organizaţiile sindicale, dar şi partide politice!“. Mesajul a fost trimis, câteva ore mai târziu, şi la Casa de Cultură din Târgu-Jiu, unde a explicat că partidul va fi unul muncitoresc, dar că nu are ambiţii politice pentru viitoarele alegeri locale.

Ne puteți urmări și pe Google News