Covrigi cu carcalaci, de vânzare într-o patiserie din Constanța. Unitatea, închisă de OPC

Suspendarea activității până la remedierea deficiențelor și amendă de 15.000 de lei, sunt sancțiunile primite de proprietarul unei patiserii din Constanța în care inspectorii de la Protecția Consumatorilor au găsit, pe lângă omniprezenții carcalaci, o mulțime de nereguli.

Produsele de patiserie erau preparate în același loc în care  angajații își păstrau hainele. Bucătăreasa care frământa coca își pusese haina, poșeta și sticla de apă  lângă masa cu făină pe care trona o cutie din carton cu rahat adusă din magazie. Pe margarina întinsă pe frigider dar și în magazia patiseriei colcăiau carcalacii, bucătăreasa spunând că “o mai fi câte unul care intră de afară”. Un client care voia să cumpere covrigi a fost oprit la timp de comisarul OPC.  

Ultima dezinsecție și deratizare în patiserie fusese făcută în urmă cu patru luni. Tavanul de deasupra aragazului pe care se gătea mâncarea era scorojit. Vestiarul nu avea ușă iar niște pantaloni de pijama erau agățați de stativul cu tăvi pe care se pune coca înainte de a fi introdusă în cuptor. În ciuda protestelor angajatei de serviciu, s-a decis oprirea temporară de la prestări servicii a unității până la remedierea deficiențelor, urmând să fie sancționată, mâine, după prezentarea documentelor la sediul OPC, cu cel puțin 15.000 de lei.