Covid combătut cu metode medievale. Procesiune cu icoane și muzică religioasă (Video)

Covid combătut cu metode medievale. Procesiune cu icoane și muzică religioasă  (Video)

În vreme ce autoritățile recomandă izolarea la domiciliu, preoții ortodocși au organizat o procesiune religioasă cu o icoană făcătoare de minuni pe care au plimbat-o prin localitățile din Buzău și Vrancea, județe asupra cărora se întinde autoritatea Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei. De altfel, procesiunea a avut acceptul conducerii acesteia.

Sâmbătă dimineață, reprezentanții clerului ortodox din cadrul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei au organizat o procesiune religiosă menită, în viziunea lor, să ajute la combaterea epidemiei de coronavirus.

Astfel, au organizat un convoi format din mai multe mașini pe care au pus Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni de la Mănăstirea Dălhăuți, din localitatea cu același nume din județul Vrancea.

Procesiunea a descins prin localitățile din Buzău și Vrancea, făcând scurte popasuri, din loc, în loc, în dreptul biserui, oprind din loc în loc, în dreptul bisericilor și lăsând credincioșii să se apropie și să atingă icoana.

Ne puteți urmări și pe Google News

În tot acest timp, din boxele montate pe o altă mașină din convoi, se revărsau imnuri religioase, atrăgând atenția trecătorilor și oamenilor aflați în locuințe.

Pelerinajul s-a derulat de-a lungul mai multor localități din județele Vrancea și Buzău, pe un traseu prestabilit, între municipiul Adjud (Vrancea) şi până în Nehoiu (Buzău). Procesiunea a fost filmată pe tot parcursul acesteia, iar mai multe videoclipuri au fost postate pe conturile  de socializare ale unor asociații religioase.

Nu este prima oară când Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei organizează asemenea procesiuni, în vremuri grele, de regulă în timpul perioadelor de secetă sau de inundații.

Legenda spune despre icoana de la Dălhăuți că ar fi fost picată de însuși Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca, fondatorul iconografiei creştine. Specialiștii au demonstrate, însă, că aceasta a fost realizată câteva secole mai târziu, fiind o copie a celei pictate de Sfântului Apostol şi Evanghelist Luca.