Covid-19 revine! Ultimele informații despre boala chinezească. Cât „țin” anticorpii?

Covid-19 revine! Ultimele informații despre boala chinezească. Cât „țin” anticorpii?

Noi informații despre virusul chinezesc care face ravagii la nivel global au ieșit la iveală în urma unor studii realizate în SUA.

Majoritatea persoanelor care s-au vindecat de Coronavirus au dezvoltat anticorpi ce au fost prezenți în corpurile acestora timp de câteva luni bune.

Cercetătorii au descoperit că peste 90% dintre persoane care în trecut au fost infectați cu Coronavirus au dezvoltat o imunitate ce i-a „apărat” cel puțin timp de 90 de zile.

Mai mult decât atât, cei mai mulți dintre pacienți au avut anticorpi care nu doar că s-au atașat de virus, ci l-au și neutralizat, astfel încât acesta să nu poată îmbolnăvi și alte celule din corp.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru studiul publicat în New York, echipa de cercetători a analizat peste 19,700 de oameni care au fost testați la spitalul Mount Sinai din metropolă.

Dintre cele 19000 de teste pozitive, peste 92% dintre ele conțineau nivele ridicate de anticorpi care se atașau de proteina virusului pentru a-l împiedica să infecte restul corpului.

Cercetătorii au mai stabilit că anticorpii produși în urma infecției neutralizează o nouă infecție. Descoperirea a fost concretizată după testarea a peste 120 de mostre.

Aproximativ 50% din totalul anticorpilor mai slabi au avut capacitatea să neutralizeze virusul chinezesc, în timp ce anticorpii „proaspeți” au avut un procent de reușită de 100%, scrie Dailymail.

Ce s-a stabilit în cadrul unui studiu realizat în Germania?

„La patru dintre cei nouă pacienţi, observăm reducerea anticorpilor neutralizanţi, într-un test special, care nu poate fi efectuat decât într-un laborator de înaltă securitate’.

Gradul în care acest lucru se răsfrânge asupra imunităţii pe termen lung şi a strategiilor de vaccinare este încă speculativ, însă trebuie monitorizat îndeaproape″, a declarat Clemens Wendtner, consultant principal în cadrul secţiei de boli infecţioase de la Clinica Schwabing din Munchen.

Rezultatele sugerează că pacienţii vindecaţi pot fi reinfectaţi cu acest virus, însă sunt necesare cercetări suplimentare pentru a confirma acest lucru, a precizat Wendtner.

Răspunsul imun al organismului este alcătuit din celule B, responsabile de secretarea anticorpilor şi celulele T, capabile să recunoască şi să distrugă antigeni recunoscuţi anterior. Ambele sunt relevante pentru imunitatea pe termen lung.