Evenimentul Zilei > Politica > Scandalul comunicatului de la Cotroceni: Dăncilă cere stenograma discuției cu Iohannis
Scandalul comunicatului de la Cotroceni: Dăncilă cere stenograma discuției cu Iohannis

Scandalul comunicatului de la Cotroceni: Dăncilă cere stenograma discuției cu Iohannis

Administrația Prezidențială și Guvernul și-au adus, ieri, acuzații reciproce după o discuție la Palatul Cotroceni pe tema efectelor aplicării legii salarizării unitare în primul trimestru al anului, întâlnire la care au participat șeful statului, prim-ministrul și ministrul Muncii.

Într-un comunicat de presă, Cotroceniul a informat că președintele Klaus Iohannis a „atenționat” Guvernul, în cadrul întâlnirii, că legea salarizării și modificările succesive ale acestui act normativ „se află în contradicție cu principiile egalității și predictibilității”, că „excepțiile punctuale pentru diferite categorii de personal anulează inclusiv caracterul unitar al intenției legislative” și că „pe fondul unor politici fiscal-bugetare imprudente și necorelate cu dinamica economică de ansamblu, există riscul ca puterea de cumpărare a românilor să scadă în continuare”.

Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, susținută de guvernarea PSD-ALDE, a fost promulgată pe 28 iunie 2017 prin semnătura lui Klaus Iohannis.

Reacție

Ministerul Muncii a reacționat printr-un comunicat de presă în care a respins acuzațiile șefului statului. „S-a adus în atenția președintelui faptul că Legea 153/2017 se aplică etapizat, până în anul 2022, moment la care vor fi eliminate inechitățile din sistem”, spune ministerul. „Amendamentele adoptate de Parlament nu au afectat echilibrul Legii salarizării, ba chiar au condus la scăderea procentului celor care au suferit ajustări ale veniturilor nete de la 3% la 1%”, se mai arată în comunicat.

Deturnare!

Premierul Viorica Dăncilă s-a declarat „uimită” de comunicatul transmis de Cotroceni. „Eu nu pot să îmi permit să spun despre cineva că minte, dar lucrurile nu au stat aşa cum este în comunicat”, a zis aceasta. Premierul a cerut publicarea stenogramei întrevederii.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a spus la rândul său: „Cu acest subiect al salarizării, preşedintele a vrut să deturneze atenţia opiniei publice de la scandalul momentului privind protocolul SRI (cu Parchetul General, n.red.)”, a declarat Olguţa Vasilescu.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: