Irinel Columbeanu s-a stabilit la un centru specializat pentru îngrijire cu două săptămâni în urmă, unde contribuie lunar cu o anumită sumă pentru serviciile oferite. Acest centru a fost, de asemenea, locul de internare pentru tatăl său, precum și pentru regretata creatoare de modă Zina Dumitrescu.
La vârsta de 66 de ani, Irinel Columbeanu a luat o decizie importantă în urmă cu două săptămâni. Aceea de a se stabili la un azil. Omul de afaceri a recunoscut că această hotărâre a fost luată în mod deliberat și că se simte mulțumit de pasul pe care l-a făcut.
Irinel Columbeanu, extrem de liniștit de când s-a mutat la azil
„Sunt foarte liniștit. Asta e ceea ce am căutat. Sunt mai liniștit aici decât eram până acum. M-a vizitat fosta mea iubită Oana și sper să mai privesc vizita unor prieteni buni. Irina și Monica m-au sunat.
Am comunicat cu amândouă și știu că sunt aici. Poate mă vor vizita”, a spus Irinel Columbeanu într-un interviu pentru podcastul „Fiță cu Adiță”.
La interviu a fost prezent și proprietarul azilului, prieten cu fostul om de afaceri. Acesta a spus că vrea să fie alături de Columbeanu astfel încât să-i fie cât mai bine. Starea de sănătate l-a determinat pe fostul milionar să ia în considerare decizia de a se muta la azil.
„Domnul Columbeanu este la noi de 2 săptămâni, se simte din ce în ce mai bine. Venise cam slăbit și avea o stare mai puțin bună. Dar acum și-a mai revenit, era mai apatic. Acum văd că s-a acomodat la noi.
Eu stau de vorbă zilnic cu el, pentru că ne cunoaștem și de când a fost tatăl dânsului internat la noi și dinainte. Decizia de a veni la noi i-a aparținut dumnealui. L-au vizitat și niște prieteni”, a transmis Ion Cassian, proprietarul azilului.
Fostul afacerist dă lunar între 3.000 și 4.000 de lei pe azil
În ceea ce privește cheltuielile lunare pe care Irinel Columbeanu trebuie să le suporte la azil, acestea nu sunt foarte mici. Costurile se situează între 3.000 și 4.000 de lei, conform informațiilor furnizate de proprietarul centrului, Ion Cassian.
Această sumă acoperă toate necesitățile personale ale rezidentului. Inclusiv costurile pentru hrană și întreținerea complexului.
Acesta a spus într-un alt interviu că a auzit de mai multe centre cu prețuri mult mai mici, de până la 2.500 de lei. Însă, în aceste cazuri ar trebuie să existe mai multe semne de întrebare.
Și asta pentru că un proprietar are de plătit lumina, gazele, salariile și alte taxe pe care nu le poate achita dintr-o sumă mică.