Curând va fi din nou posibil pentru vânători să momească urșii cu costiță sau gogoși în zonele protejate, dat fiind că administrația Trump dorește să anuleze măsurile luate în vremea lui Obama.

Într-adevăr, National Park Service a prezentat marți 22 mai un proiect care, dacă va fi aprobat, va anula o serie de măsuri luate în 2015.

La vremea respectivă, ca urmare a solicitării asociațiilor de protecție a animalelor, NPS interzisese o serie de practici în zonele federale protejate din Alaska. Printre acestea se numărau mai ales folosirea câinilor la vânătoarea de urși negri și întrebuințarea lămpilor pentru urmărirea acestor animale și a puilor lor în vizuine.

Și momelile fuseseră interzise la vânătoarea de urși negri și bruni. „Costița, grăsimea de carne și gogoșile sunt adesea folosite” ca momeli, raporta NPS la vremea respectivă.

Scopul proiectului depus de NPS marți, 22 mai, este de a armoniza reglementările federale cu legile de vânătoare în vigoare în Alaska.

Această propunere a atras un val de critici din partea asociațiilor de protecția animalelor la adresa lui Trump. Este a doua oară când acest lucru se întâmplă. În noiembrie 2017, administrația a autorizat din nou vânătorilor americani să importe trofee de elefanți din Zimbabwe sau Zambia.

Te-ar putea interesa și: