Conform unor informaţii din rândul apropiaţilor săi, Costin Mărculescu avea nişte probleme de sănătate mai vechi, dar nimeni nu credea să sunt grave.

„Se pare că ar fi vorba de un infarct sau un ANV (accident vascular cerebral). Tot astăzi va fi efectuată autopsia celui care peste doar câteva săptămâni urma să împlinească 51 de ani.

Trupul neînsuflețit al lui Mărculescu se află la INML, de unde vamilia îl va ridica, după ce va fi făcută autopsia”, arată cancan.ro.

Cert este că pe corpul actorului nu au fost găsite urme de violență, iar asta reiese din primele cercetări efectuate la miezul nopții.

„În noaptea de 10/11 iunie, în urma unui apel 112, în care se sesiza ca un barbat nu a mai răspuns la ușă sau la telefon, de mai mult timp, polițiști ai Secției 12 Poliție s-au deplasat la adresă pentru verificări.

Au fost solicitate și echipaje din cadrul ISUBIF, iar în prezența unor martori s-a pătruns în locuință, unde a fost găsit decedat un bărbat.

Cazul fost preluat de Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei.

Corpul neînsuflețit a fost ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei.

Se efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul”, se arată în comunicatul anchetatorilor.

„Un vecin mi-a spus că de 3-4 zile nu a mai fost văzut, el era obișnuit să plimbe câinele, dar nu a mai fost văzut de vecini.

S-a spart o țeavă de apă caldă și i-a inundat pe vecini. El locuia aproape de casa Clejanilor, iar vecinii m-au rugat să apelez la 112, pentru a anunța”, a spus Horațiu Tudor, reporter al emisiunii „Extra Night Show” de la Antena 1.

Tot din rândul apropiaţilor s-a aflat că actorul avea mari probleme financiare şi se pregătea să lanseze o carte, despre care spera că-l va ajuta să se echilibreze financiar.

Costin Mărculescu a fost născut la 29 iunie 1969 la Craiova şi a debutat in televiziune în anul 1984, la 15 ani, în două piese TV „Misiune specială” şi „Ecaterina Teodoroiu”.

În 1985 urma să debuteze şi în cinematografie, în filmul regizoarei Cristiana Nicolae „Al patrulea gard lângă debarcader”, iar în 1986 a avut şansa sa fie distribuit în „Liceenii”.

A fost cel mai bine vândut film românesc din istorie şi a fost regizat de Nicolae Corjos.

În această producţie de excepţie pentru acele vremuri, Mărculescu i-a avut colegi pe Ştefan Bănică Jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin, Tudor Petruţ, Cesonia Postelnicu, Ion Caramitru, Tamara Buciuceanu, George Ivaşcu şi alţii.

Costin Mărculescu a absolvit Academia Nationala de Teatru si Film I.L. Caragiale promotia 1989–1993, iar la 30 Mai 1999 înfiinţa Şcoala Artistică de Modelling şi Dans Sportiv, Compania de Manechine şi Fotomodele Costin Mărculescu.

explicaţie foto: Mărculescu în Liceenii; poză trimisă actorului de Tudor Petruţ, din SUA.