Evenimentul Zilei > Actualitate > Costel Busuioc: „Sunt un erou că m-am dus la BAC!”
Costel Busuioc: „Sunt un erou că m-am dus la BAC!”

Costel Busuioc: „Sunt un erou că m-am dus la BAC!”

Costel Busuioc spune că a picat proba de română la BAC pentru că a uitat primul vers din "Luceafărul". Şi la istorie a avut ghinion.

Tenorul Costel Busuioc, cel care a câştigat ediţia din 2008 a concursului spaniol de talente "Hijos de Babel", a picat BAC-ul.
Fost elev al Seminarului Teologic din Constanţa, artistul a plecat din Timişoara pe litoral special să facă liceul. A ales unul teologic doar pentru că "e mai uşor": "Eu cu matematica… Dacă dădeam la mate, luam zero barat!".
Busuioc recunoaşte că nici n-a fost pregătit, deşi a făcut meditaţii. "Eu zic că a fost un act de curaj să mă duc să dau BAC-ul, având în vedere clasa socială din care vin. Sunt un erou că m-am dus la BAC"!, a declarat, pentru EVZ, Costel Busuioc.
La proba de limba şi literatură română, unde a obţinut nota 1,2, tenorul spune că a avut "un lapsus": "Nu am scris pentru că ştiam că este vorba de poezia Luceafărul şi nu mi-am adus aminte primul vers. Ştiu foarte multe poezii pe de rost, chiar şi Luceafărul îl ştiu pe de rost, dar dacă nu s-a putut să vorbeşti cu cineva, să întreb pe cineva…"
Nu i- au înţeles scrisul
Nici la istorie n-a făcut mare lucru: a trecut cu 20 de sutimi de 4. Şi acolo a fost un ghinion: "Probabil că cei care au examinat lucrarea mea n-au prea înţeles ce am scris acolo. Eu am un scris foarte urât. Dar am făcut ceva, acolo".
Tenorul e hotărât să nu se lase. La următoarea sesiune, dacă se va simţi pregătit, se va prezenta din nou la examene: "Prefer să mai iau meditaţii şi apoi voi lua această decizie. Chiar sunt foarte bucuros că am participat la BAC, chiar dacă nu l-am luat".
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/6tfjVq-RXqc?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.