Timp de două ore, „Pavarotti din Banat“ va cânta arii de operă şi canţonete, incluse pe primul său album, lansat în Spania, în urmă cu câteva zile. Costel Busuioc va fi acompaniat de orchestra simfonică dirijată de Marius Hristescu.

Potrivit organizatorilor, preţul informativ al biletelor este cuprins între 60 şi 200 de lei. Biletele pentru acest eveniment se vor pune în vânzare luni, 2 iunie, la Magazinul VreauBilet din Unirea Shopping Center, la Sala Palatului şi la Magazinul Muzica, iar rezervările se pot face pe site-ul www.vreaubilet.ro

Pe 12 iunie, Costel Busuioc va participa, la Timişoara, la un concert caritabil dedicat elevilor olimpici, susţinut alături de Filarmonica Banatul. 20.000 de lei din banii adunaţi din vânzarea biletelor vor fi donaţi tinerilor olimpici.

Totodată, la mijlocul lunii iulie, Costel Busuioc va cânta alături de Julio Iglesias, în patru oraşe din ţară (Cluj, Iaşi, Constanţa, Braşov), în cadrul unui proiect numit „Artă contra drog“. „Pavarotti din Banat“ şi-a lansat, pe 27 mai, la Madrid, primul său album, scos sub egida casei de discuri Sony. Albumul, care va fi lansat şi în România, luna viitoare, conţine arii de operă (Puccini), canţonete napolitane (Santa Lucia), refrene clasice populare („Ojos de Espana“ şi „El mundo“), piese celebre („Yesterday“ – Beatles) şi teme inedite compuse exclusiv pentru Costel Busuioc („Vivo“ şi „Con la espuma del mar“). Cântăreţul a susţinut primul său concert în România în luna aprilie, la aniversarea a 175 de ani de la înfiinţarea trustului de presă Ringier.