Fapta s-a petrecut pe 24 octombrie 2014. Conform rechizitoriului întocmit de procuror, Costel Busuioc se deplasa prin Timișoara la volanul mașinii sale. El a fost deranjat de un șofer care rula în fața mașinii sale, astfel că s-a dat jos și i-a dat celuilalt participant la traffic un pumn în față. Tânărul agresat, Alexandru Pelcea a avut nevoie de 18 zile de îngrijiri medicale.

Nu a fost prima data când zidarul devenit cântăreț de opră a avut altercații. În 2011 el a acuzat patronal unei spălătorii auto din Timișoara că l-ar fi lovit deoarece ar fi insistat să primească bon fiscal. Angajații spălătoriei auto resăective au declarat însă că artistul ar fi fost primul recalcitrant.

Instanța l-a condamnat pe Busuioc pe 17 noiembrie, dar, în aceeași sentință, amână punerea în executare a pedepsei cu închisoarea, pentru un termen de doi ani, în care artistul ar trebui să presteze muncă în folosul comunității și să respecte anumite reguli. Artistul se găsește în prezent în Statele Unite, unde susține o serie de concerte. Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, Costel Busuioc va concerta la Centrul Cultural Român din Chicago.