Scandalul interetnic de la Miercurea Ciuc. Comitetul Olimpic i-a suspendat pe termen nelimitat pe hocheiştii bătăuşi de la lotul Under 16 "FOTE"

Scandalul interetnic de la Miercurea Ciuc. Comitetul Olimpic i-a suspendat pe termen nelimitat pe hocheiştii bătăuşi de la lotul Under 16 "FOTE"

Jucătorii Antal Alfred, Gereb Istvan şi Molnar Akos, componenţi ai naţionalei Under 16 "FOTE" au fost suspendaţi pe termen nelimitat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Suspendarea vine ca urmare a scandalului-monstru în care cei trei au fost implicaţi pe 1 decembrie, în cantonamentul echipei naţionale a României de la Miercurea Ciuc.

Cei trei, Antal Alfred, Gereb Istvan şi Molnar Akos, jucători de etnie maghiară, l-au bătut cu prosoapele ude pe Florin Cosmin Marinescu, colegul lor de etnie română.

Conflictul dintre ei a început ca urmare a unor dispute legate de limba română.

Ne puteți urmări și pe Google News

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă a demarat la vremea respectivă o anchetă, dar totul a fost ţinut sub tăcere. Memoriul depus la COSR de tatăl jucătorului Florin Cosmin Marinescu a aruncat în aer cazul.

Constituit pentru a reprezenta România la Festivalul FOTE din 2013, competiţie care va fi găzduită de ţara noastră, lotul Under 16 îşi desfăşoară activitatea sub directa îndrumare a COSR.

Pe lângă suspendarea celor trei jucători, COSR i-a avertizat şi pe antrenorii lotului, Istvan Gereb şi Otto Keresztesz.

Iată comunicatul COSR:

COSR dictează sancţiuni

Comisia de etică a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a ratificat astăzi propunerile preşedintelui COSR Octavian Morariu de a-i suspenda pe termen nedeterminat din naţionala de hochei pe gheaţa a României care se afla în pregătire în vederea participării la FOTE 2013 pe Istvan Gereb, Molnar Akos şi Antal Alfred, 3 dintre componenţii lotului, şi de a-i sancţiona cu mustrare pe antrenorii Istvan Gereb şi Otto Keresztesz.

De asemenea, s-a decis ca lotul de hochei pe gheaţă care va reprezenta România la FOTE 2013 să fie monitorizat permanent de departamentul sport din cadrul COSR. Deciziile intră în vigoare de astăzi 27 decembrie 2011.