În urmă cu trei ani, Marius Murariu, a fost condamnat la cinci luni de închisoare de către un tribunal din Lille, Franţa, pentru talharii pe care nu le-a comis.După ceu au avut loc mai multe atacuri în câteva oraşe, autorităţile l-au acuzat fără să verifice dacă bărbatul a fost sau nu în acele zone.

Acum, tânărul de 33 de ani îşi caută dreptatea şi cere daune de un milion de euro. Totul  a început în Italia, după ce a vizitat o rudă în "cizmă". Atunci, bărbatul şi-a pierdut paşaportul, iar o altă persoană s-a folosit de datele sale. Infractorul a comis mai multe infracţiuni şi a fost eliberat de câteva ori, însă nu s-a potolit.

Poliţia l-a căutat pe Marius Murariu prin Interpol şi l-au găsiut în România, în Botoşani. Autorităţile din Lille au cerut extrădarea lui fără a face prea multe verificări. Ar fi aflat astfel că în 2003, atunci când au fost comise infractiunile, el nu calcase pe teritoriul francez.

Nici când şi-au dat seama de greşeală şi l-au eliberat, francezii nu au făcut nimic pentru tânar, lăsându-l să plece spre Romania fără niciun ajutor. Acum, bărbatul din Botoşani a dat statul român şi pe cel francez în judecată şi solicită daune de un milion de euro pentru eroarea judiciară, dar şi pentru suferinţa pe care a fost nevoit să o îndure în cele 110 zile de detenţie.