Evenimentul Zilei > International > Coșmarul nu s-a terminat. Europa, amenințată de un nou val
Coșmarul nu s-a terminat. Europa, amenințată de un nou val

Coșmarul nu s-a terminat. Europa, amenințată de un nou val

Pandemia Covid-19 amenință să reînceapă în Europa, unde locuitorii sunt tentați să-și coboare garda și câștigă în amploare în Statele Unite, ca și în mai multe țări din America Latină.

Plaje aglomerate în Anglia, pe fondul unui val neobițnuit de căldură…Zorurile care se reiau pe aeroportul Paris-Orly… Europa este tentată să-și relaxeze vigilența în timp ce OMS a avertizat despre riscurile unui nou val de pandemie cu nouyl coronavirus pe Bătrânul Continent .

Dovadă a acestei amenințări persistente, Ucraina a înregistrat, vineri, 1.109 de cazuri noi de infecții cu coronavirus, un record, contagiunile accelerându-se de la ridicarea restricțiilor,  la 11 mai.

Un „val serios” potrivit autorităților care pregătesc noi spitale.

În Statele Unite, contagiunile sunt în creștere în Vest și în special în Sud, mai ales în Texas, Florida și California.

Texas, unul dintre primele state americane care și-a redeschis economia, a suspendat, joi, procesul de relaxare a restricțiilor.

Pragul de 5.000 de cazuri noi a fost trecut în Texas, două zile la rând, și spitalizările s-au dublat  în două săptămâni.

„Această pauză temporară va ajuta statul nostru să îngrădească răspândirea epidemiei”, a declarant, joi, guvernatorul republican din Texas, Greg Abbott.

Abbott a suspendat și operațiile chirurgicale „neesențiale” în orașele mari pentru a menține capacitatea de gîzduire a spitalelor.

Mulți oficiali americani observă de câteva săptămâni, de la sud la vest, că spitalele s-au umplut iar de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, în ultimele săptămâni.

Joi la ora 20:00 GMT, Statele Unite au avut peste 37.000 de cazuri noi diagnosticate și 692 decese suplimentare în acea zi, potrivit cifrelor din Centrele pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC).

Un al doilea val Covid-19 era așteptat toamna și iarna, în combinație cu gripa sezonieră, dar este un val estival care reîncepe acum.

În total, pandemia a ucis 485.549 de persoane înregistrate oficial în întreaga lume, potrivit unui raport al AFP, joi, la 20:30 (00:30 GMT).

După Statele Unite, Brazilia a suferit cele mai multe decese (54.971).

Mexic a înregistrat joi peste 25.000 de decese cauzate de virus și aproximativ 200.000 de persoane infectate de la începutul epidemiei în această țară de 127 de milioane de locuitori, potrivit autorităților.

Mai mult de jumătate din cele aproape 105.000 de decese în Caraibe și America Latină au fost înregistrate în Brazilia.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: