Evenimentul Zilei > Actualitate > COŞMAR în prag de sărbători. Peste 4.000 de șoferi au rămas FĂRĂ PERMIS de conducere
COŞMAR în prag de sărbători. Peste 4.000 de șoferi au rămas FĂRĂ PERMIS de conducere

COŞMAR în prag de sărbători. Peste 4.000 de șoferi au rămas FĂRĂ PERMIS de conducere

Din analiza aăptămânală întocmită de Minsiterul Afacerilor Interne (MAI) aflăm că poliţiştii rutieri au ridicat 4.230 de permis de conducere. În plus, circa 3.000 de şoferi au fost sancţionaţi, în doar şase ore, pentru că nu au acordat prioritate pietonilor. În cadrul acţiunii „Sărbători de iarnă în siguranță”, oamenii legii au confiscat peste 120 de tone e materiale pirotehnice.

La sediul MAI, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Monica Dajbog, a prezentat cele mai relevante cazuri din cadul operaţiunii „Sărbători de iarnă în siguranță”, ce se desfăşoară până în luna ianuarie. Astfel, săptămâna aceasta, 4.230 de conducători auto au rămas , au rămas fără permis de conducere, cu aproape 2.000 mai mulți decât săptămâna trecută. Dintre aceştia,  710 pentru consum de alcool și 302 pentru depășirea vitezei legale.

"Fiindcă una dintre prioritățile polițiștilor rutieri este siguranța pietonilor, la nivel național au fost organizate acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor care reprezintă un risc pentru aceștia", a precizat Monica Dajbog.Oficialul MAI a precizat că, într-o singură acțiune, în numai șase ore, au fost înregistrate aproape 3.000 de cazuri în care conducătorii auto nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, fiind reținute 274 de permise de conducere

"Recomandăm conducătorilor de vehicule să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită la apropierea de trecerile pentru pietoni, dar și în zonele unde observă un flux mare de persoane, precum și la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun", a transmis purtătorul de cuvân al MAI .

 „Sărbători de iarnă în siguranță”!

În patru săptămâni de la declanșarea acțiunii „Sărbători de iarnă în siguranță”, polițiștii și jandarmii au intervenit la aproape 52.000 de evenimente, ceea ce reprezintă o medie zilnică de aproximativ 2.000 de intervenții. Din punct de vedere al menținerii climatului general de ordine publică, nu au fost înregistrate evenimente de o gravitate deosebită. 

 Atenție la materialele pirotehnice!

În această săptămână, au fost constatate 75 de infracțiuni în cadrul acțiunilor de verificare a modului de comercializare a materialelor pirotehnice, fiind confiscate articole pirotehnice în valoare de peste 174 de mii de lei.

Într-o singură acțiune organizată în județul Timiș, polițiștii au oprit de la comercializare 120 de tone de articole pirotehnice, iar alte 5 tone au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 Trafiul, supravegheat din elicopter

Două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație sunt angrenate în această perioadă în misiuni de monitorizare a traficului pentru a veni în sprijinul echipajelor de poliție rutieră de la sol în fluidizarea traficului și evitarea blocajelor.

Alte patru elicoptere MAI de mare capacitate asigură sprijin pentru misiunile operative.

Totodată, în ultimele șapte zile, 48 de pacienți au fost transportați la unitățile medicale de urgență cu aeronavele Inspectoratului General de Aviație.

Pentru aceste de misiuni sunt pregătite două aeronave și șase elicoptere SMURD.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.