Evenimentul Zilei > Justitie > Cosma, PRIMA REACȚIE în așteptarea SENTINȚEI: „Motiv de BUCURIE…Voi răspunde la TOATE întrebările”
Cosma, PRIMA REACȚIE în așteptarea SENTINȚEI: „Motiv de BUCURIE…Voi răspunde la TOATE întrebările”

Cosma, PRIMA REACȚIE în așteptarea SENTINȚEI: „Motiv de BUCURIE…Voi răspunde la TOATE întrebările”

Familia Cosma este într-o situație extrem de tensionată. Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să vină, din moment în moment, cu pronunțarea sentinței definitive în dosarul în care Mircea Cosma a fost condamnat, în primă instanță, la opt ani de închisoare, iar fiul acestuia, Vlad Cosma, la cinci ani.

Vizibil afectat de întreaga situaţie, Vlad Cosma a evitat pe cât posibil să interacţioneze cu jurnaliştii prezenţi la Curtea Supremă. A refuzat să răspundă întrebărilor despre sentinţă, despre cele mai recente dezvăluiri, rezumându-se la a menţiona că este bucuros că va deveni curând tată.

„Faptul că azi sau în aceste zile voi deveni tată e un motiv de bucurie, iar în zilele următoare vă voi răspunde la toate întrebările”, le-a spus Vlad Cosma jurnaliştilor.

Mircea și Vlad Cosma sunt acuzaţi de procurorii DNA că ar fi primit de la administratorii unor firme care au contracte cu CJ Prahova aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrări în care beneficiar este Consiliul Judeţean.

Hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie va fi definitivă. La ultimul termen al procesului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a avut loc în 19 februarie, Mircea Cosma a negat toate acuzaţiile şi le-a prezentat magistraţilor planşe cu banii pe care i-ar fi economisit la derularea contractelor de la Consiliul Judeţean Prahova.
„Resping toate acuzaţiile. Judeţului Prahova i se spune în glumă al 53-lea stat al SUA. Volumul de investiţii a dus la crearea a 11 parcuri industriale cu un total de 46.000 de angajaţi. Ar fi trebuit să primesc o decoraţie pentru asta”, a declarat Mircea Cosma în instanţă.