Evenimentul ZileiPoliticaCosette Chichirău îl ajută pe Nicușor Dan să-i dea cu tifla lui Dan Barna

Cosette Chichirău îl ajută pe Nicușor Dan să-i dea cu tifla lui Dan Barna

Cosette Chichirău îl ajută pe Nicușor Dan să-i dea cu tifla lui Dan Barna
Nicușor Dan a dat startul precampaniei electorale pentru Primăria Capitalei în timp ce USR și PLUS negociază la sânge candidatul.

Susținut de trei membri marcanți ai partidului, Cosette Chichirău, Ion Stelian și Dumitru Dobrev, fondatorul USR și-a lansat, ieri, site-ul de campanie.

Deputata de Iași, cunoscută opozantă a lui Dan Barna, a spus că îl susține pe Nicușor Dan deoarece este cel mai potrivit candidat și nu a ratat ocazia să trimită săgeți în toate părțile. „În competiția pentru candidatul anti PSD îl susțin pe Nicușor Dan pentru că nu este un alergător după funcții. Nu ar trebui să înlocuim clasa politică preocupată să alerge după bani cu o nouă clasă politică interesată de funcții și statut social”, a explicat Cosette Chichirău.

Nicușor Dan crede că Opoziția trebuie să aibă un candidat unic independent și consideră că el este cel mai potrivit, dar dacă se găsește altul mai destoinic „mai vorbim”.

„Mă recomandă cei aproape 15 de muncă pentru acest oraş, cele 180.000 de voturi pe care bucureştenii mi l-eau acordat în urmă cu trei ani. Sondajele confirmă acest lucru”, a motivat el. Deocamdată, doar USR București, organizație condusă interimar de Dobrev, îl susține. După 7 decembrie lucrurile s-ar putea schimba deoarece atunci are loc conferința municipală de alegeri.

În 30 noiembrie va avea loc un comitet politic care va stabili protocolul de colaborare între USR București și candidatul independent. „Ulterior, cele două partide din alianţă (USR și PLUS-n.red) vor găsi o modalitate corectă, cinstită, dreaptă, de a departaja între candidaţii celor două partide şi vom vorbi şi de elefantul din încăpere, care este PNL, şi care şi el va avea probabil un candidat”, a afirmat Dobrev.

Acesta a mai spus că desemnarea candidatului ar trebui să se facă după modelul Budapestei (alegeri primare) sau după un sondaj de opinie.

El a menţionat că după alegerile prezidenţiale au fost iniţiate discuţii preliminare între liderii USR, PLUS şi PNL privind varianta desemnării unui candidat unic.

„Să se stabilească un candidat al Opoziţiei, iar în baza acelui protocol semnat de toţi aceşti potenţiali candidaţi, ceilalţi doi să facă gestul elegant de a se retrage în favoarea celui mai bine plasat (…) Consider că Nicuşor Dan are bastonul de mareşal în raniţă şi că vom avea un candidat puternic”, crede liderul USR București.

Calculele făcute de Nicușor Dan arată că partidele anti PSD cumulează 60 la sută din voturi și consideră că victoria stă în inteligența și capacitatea acestora de a colabora.


Accesează: