Evenimentul Zilei > Social > Corpul de Control al guvernului caută inspectori
Corpul de Control al guvernului caută inspectori

Corpul de Control al guvernului caută inspectori

Mai puţin de jumătate dintre candidaţii pentru un post de inspector în Corpul de Control al Primului-Ministru au reuşit să obţină la testul-grilă nota 7, calificativ minim de participare la proba următoare.

Dintre cei 33 de aspiranţi la un post de inspector în slujba directă a premierului, doar 13 au trecut de prima probă. Cei admişi vor participa, cel mai probabil săptămâna viitoare, la un interviu, pentru ca apoi să fie supuşi votului de încredere al primului-ministru, scrie Mediafax. În urma reor ga nizării Departamentului de Control al gu ver nului în Corp de Control, luna trecută, ma joritatea angajaţilor au fost concediaţi nebeneficiind de încrederea premierului Emil Boc.
 
Un singur angajat al fostului Departament de Control s-a înscris la concurs, obţinând nota 4,5, afirmă surse oficiale citate de Mediafax. Printr-o nouă ordonanţă de urgenţă, guvernul înlătura la începutul acestei luni condiţia ca personalul Corpului de Control să aibă studii universitare în domeniul juridic, economic sau tehnico-medical şi o vechime în activitatea de control sau cercetare penală de minimum trei ani. În prezent, în Corpul de Control sunt 56 de posturi vacante.