Evenimentul Zilei > International > Coronavirusul lovește crunt Statele Unite. Anunțul cutremurător al directorului CDC
Coronavirusul lovește crunt Statele Unite. Anunțul cutremurător al directorului CDC

Coronavirusul lovește crunt Statele Unite. Anunțul cutremurător al directorului CDC

Robert Redfield, directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) a afirmat, că iarna următoare, un al doilea val de infectări cu noul coronavirus este aşteptat să lovească Statele Unite.

Potrivit directorului CDC acest lucru se va întâmpla la începutul sezonului de gripă și ar putea fi mai grav decât primul.

„Există posibilitatea ca ofensiva virusului pe teritoriul ţării noastre iarna viitoare să fie în realitate mai dificilă decât cea pe care tocmai am traversat-o”, a declarat directorul CDC, Robert Redfield.
Pe măsură ce valul curent de îmbolnăviri continuă să se reducă, aşa cum o arată scăderea recentă a ratelor de spitalizare împreună cu alţi indicatori, autorităţile trebuie să se pregătească pentru o posibilă recrudescenţă în lunile care vor urma.
„Vom avea epidemia de gripă şi pe cea de coronavirus concomitent”, a spus acesta, iar asocierea celor două va pune şi mai multă presiune pe sistemul de sănătate decât primul val de îmbolnăviri.

Robert Redfield şi alte autorităţi din domeniul sanitar au susţinut implementarea unor măsuri drastice de izolare la domiciliu şi închiderea a numeroase activităţi comerciale pe teritoriul ţării pentru a combate transmiterea virusului.

În acelaşi timp, restricţiile au avut efecte negative asupra comerţului din Statele Unite, unde cel puţin 22 de milioane de persoane au rămas fără un loc de muncă în ultimele patru săptămâni.

Chiar dacă restricţiile vor fi ridicate gradual, Robert Redfield a subliniat importanţa continuării practicării distanţării sociale.

În acelaşi timp, a mai spus oficialul american, autorităţile din domeniul sănătăţii publice trebuie să implementeze pe scară largă un sistem de testare pentru identificarea persoanelor infectate şi identificarea interacţiunilor apropiate ale acestora prin localizarea persoanelor cu care au intrat în contact.

Până în prezent, în Statele Unite, aproape 810.000 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, în această ţară înregistrându-se peste 45.000 de decese, potrivit agerpres.ro

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: