Evenimentul Zilei > International > Coronavirus: Stare de urgență mondială! E oficial!
Coronavirus: Stare de urgență mondială! E oficial!

Coronavirus: Stare de urgență mondială! E oficial!

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, joi seară, că noul coronavirus reprezintă o urgență la nivel mondial, din cauză că numărul de cazuri din întreaga lume a crescut alarmant.

„Permiteţi-mi să fiu clar, această declaraţie nu este un vot de neîncredere în China(…)Cea mai mare preocupare a noastră este posibilitatea ca virusul să se propage în ţări cu sisteme de sănătate mai slabe”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, în cadrul unei conferințe de presă.

Tedros a anunţat decizia la Geneva, după reuniunea Comitetului de urgenţă al OMS, un grup independent de experţi, pe fondul dovezilor în creştere că virusul se răspândeşte în aproximativ 18 ţări.

Până acum, noul coronavirus a ucis 170 de chinezi și alți 7.800 s-au îmbolnăvit.

Tot astăzi, un vas de croazieră cu aproximativ 6000 de pasageri la bord a fost pus în carantină, din cauza a două posibile cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Pe de altă parte, legăturile feroviare între Rusia și China vor fi întrerupte, cu unele excepții, începând cu 31 ianuarie, pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus. Anunțul a fost făcut de agenția Tass care citează oficiali ai administrației ruse.

Totodată, gigantul BMW a anunțat că va închide trei fabrici din orașul Shenyang.