Evenimentul Zilei > International > Coronavirus. În Senatul SUA s-a cerut anchetarea Partidului Comunist din China
Coronavirus. În Senatul SUA s-a cerut anchetarea Partidului Comunist din China

Coronavirus. În Senatul SUA s-a cerut anchetarea Partidului Comunist din China

Senatorii americani Josh Hawley și Tom Cotton solicită ca Partidul Comunist Chinez să fie tras la răspundere pentru rolul său în focarul de coronavirus care a avut ca rezultat mii de morți și o criză economică globală.

 

Într-o emisiune la Fox News marți seară, Hawley a cerut cerut o „anchetă internă” în legătură cu acțiunea – sau inacțiunea – luată de China care a dus la și în timpul crizei COVID-19.

„Trebuie să clarificăm – și avem nevoie de o anchetă internațională pentru a lămuri lumea – că aceasta a început la Wuhan, China, că guvernul chinez a mințit în acest sens și i-a băgat la închisoare pe medicii care au încercat să vorbească, fapt care a costat lumea mii de vieți și miliarde de dolari ”, a spus Hawley.

De-a lungul interviului, Hawley a reiterat că, odată ce SUA se vor recupera, iar comunitatea globală va fi din nou puternică, China trebuie să fie trasă la răspundere pentru rolul său în focar.

Republicanul din Missouri a anunțat marți pe Twitter că introduce „o rezoluție care solicită investigarea completă a minciunilor și acțiunilor Partidului Comunist #Cina care au ucis mii de oameni și au transformat #CoronavirusOutbreak # COVID19 într-o pandemie globală.”

Hawley a adăugat: „Costul comportamentului penal de la Beijing ar trebui evaluat și ar trebui să plătească daune către SUA și lumea întreagă”.

La rândul său, senatorul Tom Cotton a solicitat SUA să pună capăt dependenței de medicamentele chineze și să „ia înapoi capacitatea de a face produse farmaceutice și dispozitive medicale chiar aici, în America. ”

Cotton, un critic de mult timp al regimului comunist, a scris despre propunerea sa: „Urgențele precum pandemiile și războaiele descompun lanțurile și relațiile de aprovizionare care erau de încredere în timp ce națiunile încep să se apere de la sine. Este regretabil că America a renunțat la capacitatea de a ne preocupa pentru noi în medicina de bază.”

La începutul acestei luni, Cotton a anunțat, într-un comunicat de presă, că își va închide biroul din Washington, DC. din cauza pandemiei, informează nypost.com.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.