Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirus. Cea mai proastă veste: COVID-9 apare din nou la pacinenți vindecați
Coronavirus. Cea mai proastă veste: COVID-9 apare din nou la pacinenți vindecați

Coronavirus. Cea mai proastă veste: COVID-9 apare din nou la pacinenți vindecați

Pacienții care s-au vindecat de boala provocată de noul coronavirus COVID-9 și s-au recuperat se pot îmbolnăvi din nou. Potrivit autorităților din provincia chineză Guangzhou, 14% dintre persoanele care s-au recuperat și au fost externate au fost depistate din nou pozitiv, la testele ulterioare.

Până în prezent, autoritățile medicale nu au reușit să stabilească dacă acești bolnavi pot transmite virusul mai departe și cum de răspund pozitiv la teste în condițiile în care par a fi vindecați. Medicii presupun că persoanele respective nu s-au recuperate complet în urma infecțiilor inițiale.

Conform criteriilor elaborate de Comisia Naţională de Sănătate chineză, un pacient poate fi considerat recuperat dacă două probe consecutive de exudat faringian sau nazal dau un rezultat negativ, tomografia computerizată nu indică leziuni pulmonare, iar persoana testată nu prezintă simptome evidente ale bolii, cum ar fi febra.

Pacienților vindecați li se recomandă să-şi monitorizeze starea de sănătate şi să-şi limiteze activităţile exterioare timp de două săptămâni după externare, timp în care sunt supravegheați și testați în continuare.