Cornel, tobosarul fara maini

Cornel, tobosarul fara maini

Un adolescent roman cu handicap sever al membrelor a castigat medalia de argint la un concurs de tobosari din Anglia.

Pe nume Cornel Hrisca-Munn, tanarul a fost adoptat de un cuplu de englezi de la un orfelinat din Romania, in anul 1994. Pasionat de tobe, Cornel si-a urmat visul, chiar daca asta a presupus sa-si lege betele de membrele superioare, iar pe pedala sa apese cu proteza care-i inlocuieste piciorul amputat.

Tanarul de 15 ani s-a inscris la concurs alaturi de alti 441 de concurenti, pe care a reusit sa-i devanseze, clasandu-se pe locul doi. Cornel a interpretat un solo de doua minute la tobe, a compus o piesa intr-o perioada de timp foarte scurta si i-a impresionat pe cei zece membri ai juriului in timpul interviului pe care l-a avut cu acestia.

Competitia, intitulata "Tanarul tobosar al anului", a avut loc in orasul Leamington Spa din tinutul Warwickshire" si a atras atentia presei britanice prin participarea si chiar ocuparea locului doi de catre o persoana care, in conditii normale, nu ar fi putut sa participe la o asemenea competitie. Cornel a declarat: "Faptul ca-mi lipsesc cateva membre nu ma impiedica sa fac ce-mi place cel mai mult".

Ne puteți urmări și pe Google News

Mama sa adoptiva, Doreen Munn, in varsta de 64 de ani, a afirmat ca este foarte mandra de fiul sau. Cornel are si un site in care face cunoscute actiunile de binefacere prin care strange bani pentru donatii catre alte persoane aflate in nevoie.