Evenimentul Zilei > Social > Cornel Ilie va cânta pentru prima dată în limba franceză la evenimentul organizat de Institutul Francez în parteneriat cu TV5 Monde
Cornel Ilie va cânta pentru prima dată în limba franceză la evenimentul organizat de Institutul Francez în parteneriat cu TV5 Monde

Cornel Ilie va cânta pentru prima dată în limba franceză la evenimentul organizat de Institutul Francez în parteneriat cu TV5 Monde

Cornel Ilie, liderul trupei Vunk, va cânta, pentru prima dată în viaţă, trei piese în limba franceză, marţi, 8 decembrie, la “Frenchmania”, eveniment organizat de Institutul Francez din România în parteneriat cu TV5 Monde, pentru a “îmbină melomania şi francofonia”.

“Pentru prima dată voi cânta în limba franceză, în cadrul Frenchmania, împreună cu Keo, Bodo, Dorian Popa şi Teo. Este o provocare pentru că limba franceză este foarte melodioasă şi are o sensibilitate deosebită, aşa că am ceva emoţii să o pot cânta corespunzător”, mărturisit Cornel Ilie, conform unui comunicat de presă.

Piesa trupei Vunk “Numai la doi”, adaptată pentru limba franceză, dar şi alte două cântece care aparţin lui Patrick Bruel şi Veronique Sanson, vor fi interpretate de Cornel Ilie la această sărbătoare a muzicii şi a limbii franceze. “Numai la doi este cea mai grea dintre cele trei piese pe care le cânt, pentru că textul în franceză nu este scris special pentru cântec, ci este o adaptare. Aşa că, ritmic, ca frazare a versurilor, trebuie să o abordez cu totul altfel. Practic, este un cântec nou”, a explicat liderul trupei Vunk.

Acesta nu este însă primul contact al lui Cornel Ilie cu limba franceză, deşi artistul recunoaşte că la şcoală a învăţat doar engleză şi germană: “La începutul anilor ’90 am fost în Franţa într-un fel de tabără de creaţie şi am stat în gazdă la o familie de francezi. Însă eu învăţasem la şcoală doar engleză şi germană. Este o limbă destul de intuitivă, poţi să o înţelegi, dar mi-era ciudă că nu o puteam vorbi! La întoarcere, mi-am luat meditator şi am făcut câteva luni de franceză. De-atunci însă n-am mai vorbit-o”, mai spune Cornel Ilie.

Altfel, fanii VUNK sunt aşteptaţi pe 16 decembrie, de la ora 21.00, la Hard Rock Café, pentru o călătorie muzicală printre “Hituri şi Mituri”. “Te aşteptăm pe 16 decembrie pentru a crea, din nou, împreună, aceeaşi lume frumoasă, ‪#‎universulvunk. Şi nu uita, oriunde-ai, oricine-ai fi, Iubeşte lumea!”. Biletele la concertul Vunk “Hituri şi Mituri” de pe 16 decembrie sunt disponibile pe www.iabilet.ro.