Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, a intrat din nou în vizorul procurorilor. Anchetatorii îl acuză de fals în declarații și uz de fals. Omul de afaceri este acuzat că a montat mai multe panouri fotovoltaice decât ar fi declarat în acte.
Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, a intrat din nou în atenția procurorilor. De această dată, proprietarul complexului turistic din Tohani este acuzat de magistrați că ar montat ilegal panouri fotovoltaice. În plus, ar fi omis să trasmită companiei de electricitate numărul real al dispozitivelor.
Update: Magistrații de la Judecătoria Ploiești au dispus menținerea măsurii arestului prevetiv pentru Cornel Dinicu. În cazul celorlalți doi inculpați, Adelina Elena Ilie și Adrian Ristin, judecătorii au prelungit arestul la domiciliu.
„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova formulată în dosarul penal nr. 393/P/2023. 1.În temeiul art. 236 alin. (1) Cod procedură penală, raportat la art. 223 alin. (2) Cod procedură penală şi art. 202 alin. (1) şi (3) Cod procedură penală dispune prelungirea măsurii preventive a arestului preventiv faţă de inculpatul DINICU Cornel, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 ?i alin. 2 C.pen. rap. la art. 254 alin. 2 C.pen., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.02.2024 şi până la data de 02.03.2024, inclusiv. Respinge, ca neîntemeiate, cererile inculpatului DINICU Cornel de revocare a măsurii preventive a arestului preventiv şi de luare a unei măsuri preventive mai uşoare, respectiv măsura preventivă a controlului judiciar”, a stabilit instanţa.
Noi acuzații pe numele lui Cornel Dinicu
Cornel Dinicu ar fi trecut în documente de șapte ori mai puține panouri. Din probele administrate de procurori reiese că patronul complexului turistic ar fi achiziționat 150 de panouri fotovoltaice de la un apropiat din Suedia. I-ar fi plătit acestuia 15.000 de euro.
După ce le-a transportat din Suedia, Cornel Dinicu ar fi contractat o firmă din București pentru a le monta la Ferma Dacilor. Firma respectivă ar fi solicitat încheierea unui contract în care să fie menționat și numărul panourilor fotovoltaice. Dinicu ar fi refuzat.
Procurorii îl acuză de fals în declarații și uz de fals
În aceste condiții pentru a nu încălca legea, administratorii firmei contractate de Dinicu a trecut în actele de contabilitate un număr de 150 de panouri. Ulterior, Dinicu s-a prezentat la furnizorul de electricitate, furnizor care la înștiințat că, legislația în vigoare prevede în cazul lui, o instalație de maxim 23 panouri.
Astfel, patronul complexului turistic Ferma Dacilor a revenit la firma care i-a montat panourile. A cerut ca în acte să fie trecute numai 23 de panouri. Însă, neregulile nu se opresc aici. În actele pensiunii nu apare firma din București care a montat respectivele panouri, ci o alta din județul Timiș, potrivi Digi 24.
Cornel Dinicu află astăzi dacă va fi cercetat în libertate
De asemenea, procurorii au mai precizat că societatea trecută de Dinicu în acte, neagă orice legătură cu pensiunea turistică Ferma Dacilor. Procurorii au extins ancheta și au fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații și uz de fals.
Tot în cursul zilei de astăzi magistrații de la Judecătoria Ploiești vor hotărî dacă patronul de la Ferma Dacilor rămâne în arest sau va fi cercetat în stare de libertate. Reamintim că în tragedia de la Ferma Dacilor și-au pierdut viața opt persoane, dintre care opt copii. Printre victime se află și copilul lui Cornel Dinicu.