Corlățean: "Cătălin Avramescu, ambasador numit politic". Baconschi: "O cârâială marginală a PSD"

Corlățean: "Cătălin Avramescu, ambasador numit politic". Baconschi: "O cârâială marginală a PSD"

Președintele Comisie de politică externă a Senatului, Titus Corlățean, a reclamat "numirea politică" a consilieriului prezidențial, Cătălin Avramescu, ca ambasador. Ministrul de externe Teodor Baconschi spune că obiecția PSD este lipsită de fundament.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, cataloghează drept lipsită de fundament statistic şi moral obiecţia PSD-ului faţă de propunerea ca unul dintre consilierii şefului statului, Cătălin Avramescu, să fie numit ambasador al României pentru Finlanda şi Estonia.

"PSD-ul a făcut ravagii timp de un deceniu, abuzând prin astfel de imixtiuni în sistem. Dacă noi avem o propunere a unei personalităţi universitare cu cărţi la Princeton, care cunoaşte foarte bine şi mediul academic din Finlanda, suntem acuzaţi de politizarea diplomaţiei. SUA numesc cam 30% dintre şefii de misiune din rândul prietenilor politici ai preşedintelui în funcţie. Deci, acest tip de obiecţie este lipsit de fundament, statistic sau moral şi reprezintă o cârâială marginală, fără niciun fel de substanţă", a declarat, luni, la Palatul Parlamentului, şeful diplomaţiei române, potrivit Agerpres.

Vicepreşedintele PSD, Titus Corlăţean, a afirmat luni că unul dintre consilierii şefului statului, Cătălin Avramescu, se regăseşte printre propunerile ministrului de externe, Teodor Baconschi, de ambasadori pentru Finlanda şi Estonia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Senatorul PSD susţine că această propunere reprezintă 'o numire politică' şi că nu va primi votul Comisiei de Politică Externă a Senatului, pe care o conduce.

Titus Corlăţean a mai spus că-i va solicita ministrului de externe retragerea acestei propuneri, adăugând că va sesiza acest aspect şi luni, în plenul Senatului.

Cătălin Avramescu este consilier de stat la Cancelaria preşedintelui Traian Băsescu