Evenimentul Zilei > Actualitate > Jurnalista Corina Dragotescu refuzată CATEGORIC să revină în media din România. „PSD-izez radioul, că o aduc pe Corina Drăgotescu”
Jurnalista Corina Dragotescu refuzată CATEGORIC să revină în media din România. „PSD-izez radioul, că o aduc pe Corina Drăgotescu”

Jurnalista Corina Dragotescu refuzată CATEGORIC să revină în media din România. „PSD-izez radioul, că o aduc pe Corina Drăgotescu”

După şase ani de când jurnalista Corina Dragotescu a plecat definitiv în SUA, a încercat să devină corespondent la postul naţional de radio din România. În urma discuţiilor cu Georgică Severin, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, demersurile jurnalistei au eşuat. Georgică Severin a confirmat dialogul telefonic pe care l-a avut cu jurnalista. De asemenea, el s-a simţit deranjat de comentariile ulterioare care s-au făcut cu eventuala colaborare a Corinei Dragotescu cu postul de radio.

„Este o chestie atât de penibilă. Credeți-mă că mi se face pielea de găină. Pe doamna Drăgotescu o cunosc cred că de zece ani, de când am ajuns să fac parte din zona aceasta în contact cu presa. Este o poveste penibilă. Acesta e cuvântul. Doamna Drăgotescu m-a contactat în urmă cu o lună, câteva săptămâni. M-a rugat să o primesc, să vedem dacă putem găsi o formulă de colaborare. M-am întâlnit cu domnia sa, a venit la radio. În timp ce beam o cafea, i-am explicat că noi nu ne permitem ca post de radio să avem doi corespondenți în Statele Unite. O avem corespondentă pe doamna Doina Saiciuc. Suntem extrem de mulțumiți de modul în care domnia sa se descurcă. Intervine și factorul geografic. Doamna Drăgotescu locuiește la Los Angeles, doamna Saiciuc la Washington. Doamna Drăgotescu a înțeles perfect și discuția a rămas în coadă de pește, să ne gândim la o formulă de colaborare, în cazul în care sunt evenimente. Am vorbit poate ne face o transmisie de atmosferă de la Oscar", a spus Georgică Severin, potrivit dcnews.ro

„Discuția nu s-a concretizat", a precizat acesta, adăugând: „I-am spus doamnei că singura formulă este colaborarea cu plata la bucată, la material, cum sunt plătiți toți ceilalți corespondeți. Cu 30 de dolari o corespondență”.

„Mă voi feri să fac comentarii politice. Dar…”

 

„Nu au trecut 24-48 de ore, ca să vedeți cât de mic este radioul ăsta, deși e atât de mare, încât a apărut un comunicat dat de un domn din Consiliul de Administrație în care se spunea că PSD-izez radioul, că o aduc pe Corina Drăgotescu. Mă voi feri să fac comentarii politice. Dar să vorbești de o ziaristă cu experiența Corinei Drăgotescu (…) ca de un no name, m-am simțit eu frustrat și i-am cerut scuze doamnei pentru asemenea situație”, a declarat Severin.

„Domnia sa a înțeles și a rămas să punem în stand-by, fără o dată, această poveste. M-am simțit eu deranjat de această atitudine. Până la urmă, dacă se face sau nu o colaborare, nu este treaba unui membru sau altuia din Consiliul de Administrație. Nu se poate implica cine este sau nu angajat. Eu nu mă implic în așa ceva, credeți-mă”, a afirmat Georgică Severin

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: