Editura Evenimentul si Capital

Corina Crețu. Pucista de la Bruxelles? România lui Cristoiu

Autor: | | 5 Comentarii | 11492 Vizualizari

Duminică, 13 octombrie 2018, România TV a difuzat o așazisă intervenție telefonică a lui Ion Iliescu împotriva actualei conduceri a PSD. Nu era însă nici o intervenție a fostului președinte.

Era un colaj de pasaje din discursul lui Ion Iliescu la Congresul PSD din 2015. Deoarece colajul avea drept esență critica PSD, așa-zisa intervenție telefonică a lui Ion Iliescu a fost prezentată ca o intervenție severă, deosebit de severă, a unui Ion Iliescu despre care nu știm dacă mai trăiește și nu e cumva ca Lenin, împotriva actualei conduceri a Partidului. Mai multe site-uri, ba chiar și televiziuni de știri, au preluat momentul de la România TV prezentîndu-l drept „O lovitură mortală dată de Ion Iliescu lui Liviu Dragnea”.

Am văzut multe trăsnăi în presa noastră independentă de-a lungul a 28 de ani de postdecembrism. Cel de la România TV le întrece pe toate.

Să prezinți drept intervenție telefonică a unei persoane din 2018 un discurs al respectivei din 2015 e – trebuie s-o recunoaștem- o premieră în istoria presei mondiale.

După același tipic, România TV ar putea prezenta drept intervenție telefonică direct din mormînt a lui Nicolae Ceaușescu o cuvîntare a acestuia la un Congres de pe vremuri. Postul a fost întrecut la capitolul halucinație profesională de o serie de site-uri și ziare care au publicat textul de la România TV cu precizarea: Retras din lumea politică, Ion Iliescu a oferit un interviu telefonic pentru România TV cu privire la situația Partidului Social Democrat și greșelile care au dus la neîncrederea populației în PSD. Într-o asemenea situație, o televiziune riscă să se trezească cu o dezmințire chiar în timp ce transmite așa-zisa intervenție.

Presupusul autor al intervenției află rapid că e în direct la un post TV fără să fie, ba mai mult că el lansează o rățoială politică.

Știind asta, m-am așteptat ca Ion Iliescu să reacționeze de îndată, dezmințind furibund intervenția, mai ales că ea desemna o implicare în bătălia politică din PSD de partea Puciștilor. O dezmințire promptă ar fi blocat din start preluarea falsului de alte publicații.

Nu s-a întîmplat asta. Ion Iliescu a reacționat abia a doua zi, pe la prînz, cînd așa zisa sa intervenție anti- Dragnea trecea deja drept un moment politic ieșit din comun.

Dezmințind c-ar fi intervenit acum telefonic, Ion Iliescu se grăbește să susțină că criticile sale din 2015 sînt valabile și azi, precizînd cu tîlc: „Nu poți avea o democrație funcțională cu partide care, în interiorul lor, sunt conduse nedemocratic”.

Putem presupune în aceste condiții că respectivul colaj a fost publicat cu acceptul lui Ion Iliescu. Fostul președinte a simțit nevoia să-i dea o scatoalcă lui Liviu Dragnea acceptînd să i se folosească atacurile din 2015. De altfel, așa și fost prezentată așa-zisa dezmințire de către televiziunile anti-PSD în frunte cu Pro TV.

Ce l-a apucat pe Ion Iliescu?

Răspunsul ni-l dă un alt fapt petrecut tot luni, 15 octombrie 2018. Comisarul european Corina Crețu a lansat pe facebook un atac voalat la regimul PSD de la București:

„Mă doare să văd că unele neîmpliniri ale statelor membre sunt puse pe seama Bruxelles-ului, a Comisiei Europene. Este absolut nedrept. Nu ne putem substitui autorităţilor naţionale şi locale”.

Atacul se înscrie într-o spectaculoasă campanie angajată în ultima vreme de Corina Crețu împotriva Guvernului PSD.

Luni, 8 octombrie 2018, la o conferință de presă ținută la sediul Comisiei Europene, în calitate de comisar european, Corina Crețu s-a oprit din enumerarea mărețelor sale realizări pentru a zice, nu înainte de a-și pune mîinile în șold, după un tipic lansat la noi de Mitza Baston:

„Vreau să vă anunț public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României față de munca pe care o fac.” Distinsa e Înalt Funcționar al Uniunii Europene. Sub puterea acestui statut, se presupune că ea e Comisarul tuturor statelor membre în chestiunea politicilor regionale, și nu Comisarul trimis de România pe post de mămică din cînd în cînd supărată că puradelul face mofturi la mîncare. Sintagma „Pe post de mămică” vrea să definească poziția adoptată în ultimul timp de Corina Crețu față de țara sa natală. Deplasările tot mai dese la București sînt folosite în chip arbitrar pentru a arăta babuinilor că acolo, la Bruxelles, ea se dă peste cap să ajute România. Care Românie, nerecunoscătoare, nu i-a dat titlul de Fiică a Poporului. Ieșirea din decorul UE de luni a avut loc pe fondul unei conferințe inițiate pentru a se putea lăuda cu ce face și ce drege ea pentru România. Care România o scoate dublu din sărite:

O dată că nu folosește pila întruchipată la Bruxelles de cea mai ajunsă fiică a Poporului Român.

Fiul lui Dancila a dat BAC-ul la Grup Scolar Videle! Ce nota a putut sa ia...

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI