Evenimentul Zilei > Politica > CORESPONDENȚĂ DIN ROMA. Klaus Iohannis, primit la Palatul Chigi de Matteo Renzi
CORESPONDENȚĂ DIN ROMA. Klaus Iohannis, primit la Palatul Chigi de Matteo Renzi

CORESPONDENȚĂ DIN ROMA. Klaus Iohannis, primit la Palatul Chigi de Matteo Renzi

În a doua zi a vizitei sale la Roma, președintele Klaus Iohannis a fost primit, cu onoruri militare, de premierul Matteo Renzi. După fotografia oficială, cei doi au intrat la discuții, în spatele ușilor închise. După întâlnirea cu Renzi, Klaus Iohannis se va întâlni cu studenții români din Italia.

Klaus Iohannis va reveni în Italia peste două săptămâni. Soţia sa, Carmen Iohannis, a spus, aseară, la întâlnirea cu comunitatea de români din Italia că vor reveni pe 15 mai la Roma pentru o vizită la Vatican.

Ieri,  Iohannis a avut, la prânz, o întâlnire cu preşedintele Italiei, Sergio Mattarella. Cei doi au purtat convorbiri, departe de ochii presei. Iohannis a fost întâmpinat cu onoruri militare, dar nu s-au intonat imnurile celor două ţări. Potrivit unui comunicat de presă, transmis de Administrația Prezidențială după câteva ore de la întâlnirea dintre cei doi, Sergio Mattarella a ținut să precizeze în mod deosebit contribuția însemnată a românilor din Italia la dezvoltarea economică a țării. La rândul său, Iohannis a mulțumit omologului său pentru susținerea acordată de autoritățile italiene integrării comunității românești în societatea italiană. „A venit momentul ca România să fie parte a Schengen”, a declarat președintele italian. Iohannis a lansat invitația omologului italian de a vizita România. Președintele Mattarella a mulțumit pentru invitație, arătând ca îi va da „curs cu mare bucurie”.

După un dejun oferit de Mattarella, Iohannis a fost primit şi de preşedintele Senatului, Pietro Grasso.

Aseară, președintele s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității românești din Italia. Sediul Ambasadei României la Roma a fost neîncăpător pentru sutele de români care l-au votat pe Klaus Iohannis și au vrut să-l vadă pe viu. Prin urmare, întâlnirea sa cu Diaspora din Italia a fost găzduită la Pallazo della Cancelleria.

Citiți mai mult: CORESPONDENȚĂ DIN ROMA. Klaus Iohannis, prima baie de mulțime în Diaspora