Nici nu e de mirare, în urmă ploilor torențiale și a fulgerelor ce au lovit în mai multe zone,  circulația mai multe stații de metrou au fost închise și mii de londonezi au întârziat și chiar n-au mai ajuns la serviciu. Trenurile au avut întârzieri de până la o oră și din minut în minut puteai să afli că trenul pe care îl aștepți poate să nu mai vina. Haosul a durat până seară, când oamenii s-au îndreptat către casă, tot pe ploaie, prin stațiile de metrou funcționale, dar încă pline de apa. Transportul public a avut întârzieri foarte mari, iar călătoriile au durat de trei ori mai mult față de cum era obișnuit. Surprinzător însă, chiar dacă oamenii găseau porțile închise, sau li se spunea să stea la coadă până le vine rândul, nimeni nu a protestat, nu sQau îmbulzit. 
  
 Grupurile pro, sau contra rămânerii în Europa și-au continuat campania și în ziua votului. Străzile Londrei erau însă pline de activiștii pro europeni care împărțeau pliniate și stikere cu I,m în și I voted remaIN. Majoritatea celor care s-au implicat în campanie erau născuți în alte țări, dar trăiau în Londra de zeci de ani. 
 KATARINA stă în Londra de 28 de ani. Dacă plecăm toți mâine, țara asta ramne fără specialiști. M-am născut în Germania dar de aproape 30 de ani muncesc aici și plătesc taxe în Marea Britanie. Spitalele sunt pline de medici și asistențe veniți din alte țări. Dacă mâine pleacă toți, să vedem cine mai asigură asistentă medicală. Colegul ei, care împarte flayere câțiva metri mai încolo, în față Bank of England, este din Spania, dar a venit aici de aproape 20 de ani. Aflând că suntem din România ne spune că angajații unui magazin cu specific românesc, aflat în centru, au fost amenințați și intimidați că, după referendum, vor fi dați afară din Marea Britanie. 
 Szymon a venit din Polonia în 1972. Bărbatul s-a implicat serios în. Campania de informare și spune că, tineretul nici nu vrea să audă că Marea Britanie ar putea ieși din UE, mai ales că mulți tineri englezi au ales să lucreze în alte țări din Europa. 
  

Te-ar putea interesa și: