Coreea de Nord a reluat testele cu rachete. Marea Japoniei, ținta lui Kim

Coreea de Nord a reluat testele cu rachete. Marea Japoniei, ținta lui Kim

La puțin timp după ce știrea despre foamea și umilința la care este supusă populația din Coreea de Nord a făcut înconjurul Lumii, regimul lui Kim Jong Un reia testele cu rachete.

Armata din Coreea de Nord a lansat, sâmbătă dimineaţă, o rachetă cu rază scurtă de acţiune către Marea Japoniei, de la baza din localitatea de coastă Wonsan, anunță Yonhap, preluată de Agerpres, citând conducerea Statului Major din Coreea de Sud. 

Autorităţile din Statele Unite și Coreea de Sud analizează, în prezent, detaliile lansării rachetei neidentificate, care s-a produs în jurul orei locale 9. 

Înaltul comandament militar sud-coreean nu a fost disponibil pentru comentarii, iar purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei de la Seul a declarat că verificarea raportului este în curs.

Zona aleasă pentru această lansare are un rol important în schema testărilor nord-coreene de rachete şi proiectile, spune experții militari, şi a mai fost utilizată pentru testarea armelor cu rază lungă de acţiune, aminteşte agenția EFE. 

Reamintim că, vineri, întreaga lume a fost șocată după ce s-a aflat că rațiile alimentare din Coreea de Nord au fost reduse de autoritățile comuniste la 300 de grame de persoană. Circa 10,1 milioane de persoane în Coreea de Nord, adică aproape jumătate din populaţia ţării, suferă de o „lipsă severă de alimente”.

Conform unei evaluări la care a participat Programul Alimentar Mondial (World Food Programme - WFP), în Coreea de Nord consumul de alimente s-a redus drastic, diversitatea hranei este minimă şi familiile se văd nevoite să renunţe la o masă pe zi sau să mănânce mai puţin, aceasta din cauza celei mai slabe recolte pe care această ţară a avut-o în ultimul deceniu. ''Fără sprijin umanitar, milioane de oameni ar putea suferi de foamete'', a avertizat la o conferinţă de presă la Geneva purtătorul de cuvânt al WFP, Herve Verhoosel.

Testele cu rachete și programul nuclear ale regimului de la Phenian au fost suspendate, în urmă cu circa un an, pentru a face posibile negocieri cu SUA. Anterior, între Kim Jong Un și Donald Trump a avut loc o escaladare a retoricii agresive, după ce liderul nord-coreean a amenințat că rachetele sale vor distruge marile orașe americane.

Ne puteți urmări și pe Google News