Evenimentul Zilei > International > Coreea de Nord INTERZICE accesul turiștilor străini
Coreea de Nord INTERZICE accesul turiștilor străini

Coreea de Nord INTERZICE accesul turiștilor străini

Autoritățile comuniste de la Phenian, care și așa permiteau extrem de greu accesul vizitatorilor străini, mai ales a celor occidentali, au decis ca începând de mâine să nu mai permită intrarea în Coreea de Nord a niciunui turist străin, invocându-se pericolul reprezentat de epidemia de Ebola.

"Tocmai am primit informaţii oficiale de la partenerii noştri din RPDC că, începând de mâine, turişti din orice ţară, indiferent de locul unde au mai fost, nu vor fi autorizaţi să intre pe teritoriul RPDC", a declarat Gareth Johnson, de la compania de turism Young Pioneer Tours, cu sediul în China.

La rândul său, Nick Bonner, de la Koryo Tours a precizat că tour-operatorii nu au fost informați cât timp va dura această interdecție. "Sperăm că vom reuşi să efectuăm cele trei excursii pe care le-am programat până la sfârșitul anului", a precizat Bonner.

Cel puţin 4.877 de persoane au murit din cauza epidemiei de Ebola, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), aproximativ 10.000 de cazuri fiind înregistrate până la 19 octombrie, deşi bilanţul real ar putea fi de trei ori mai mare.