Copos, ameninţat cu moartea

Copos, ameninţat cu moartea

Fanii Rapidului au organizat ieri un miting de protest şi au scris măscări pe reşedinţa patronului giuleştean.

După ce neînţelegerile dintre Fathi Taher şi George Copos au aruncat Rapidul într-o gravă criză financiară, suporterii giuleşteni s-au răsculat împotriva fostului vicepremier, lucrurile fiind pe cale să degenereze. Aproximativ 1.000 de fani ai „alb-vişiniilor“ s-au strâns ieri la stadionul Giuleşti şi au organizat un miting de protest vizavi de situaţia dramatică pe care o traversează clubul. Scandările ultraşilor, precum şi bannerele afişate, l-au vizat aproape în exclusivitate pe George Copos: „Copos la puşcărie“, „Afară din Giuleşti“, „Eşti aici de 16 ani, ţi-ai făcut munte de bani“, „De 16 ani ne arăţi buzunare goale, dar nimeni nu mai crede minciunile tale“, „Rapid în faţa noastră moare, cel mai mult asta ne doare“ şi „Ultima soluţie, a doua revoluţie“.

Liderul galeriei rapidiste, Vali „Bulgaru’“, a ameninţat în numele suporterilor că, dacă situaţia acţionariatului nu se va lămuri, fanii vor recurge la lucruri mult mai grave. „Nu credem în soluţia cu acţiuni vândute suporterilor, pentru că nu am avea nicio putere de decizie şi nu am putea strânge prea mulţi bani. Copos şi Taher să lămurească lucrurile, ca să ştim cine e investitor! Nu contează cine va conduce Rapidul, dar să fie linişte. Acest protest este doar începutul. Dacă situaţia incertă de la club continuă, o să luăm autorizaţie şi o să facem un marş până la hotelul lui Copos“, a spus liderul fanilor giuleşteni.

Cristiana Copos: „Vom angaja bodyguarzi“

Ne puteți urmări și pe Google News

Echipa Rapid, care până acum câteva luni a slujit drept jucărie pentru magnatul George Copos, începe să se transforme, ca în filmele de groază, într-un generator de spaimă. Dacă în 2007 Copos avea curajul să vadă un meci cu rivalii de la Dinamo din mijlocul galeriei rapidiste, acum fostul vicepremier devine crispat ori de câte ori vede steagurile fanilor din Giuleşti.

În urmă cu câteva seri, după ce a participat la o emisiune de la postul Sport.ro, Copos a fost aşteptat de câţiva fani cu intenţii deloc paşnice. Aceştia au alergat pe bulevardul Pache Protopopescu după maşina bossului de la Rapid.

Vineri seară a urmat o nouă şicană. Câţiva fanatici giuleşteni au scris pe gardurile casei lui George Copos mesaje foarte dure: „Mori, javră“, „Trădător“ şi „Marş din Giuleşti!“.

Cristiana Copos, soţia finanţatorului rapidist, a rămas şocată în faţa unor asemenea gesturi. „Suntem speriaţi. Nu credeam că se poate întâmpla aşa ceva. N-am avut firmă de pază în faţa casei, pentru că ne-am gândit că trăim printre români. De-acum înainte, probabil că vom avea“, ne-a declarat, îngrijorată, consoarta lui George Copos.

HOTĂRÂREA PATRONULUI

„Dacă nu vrea Taher, caut alt cumpărător“

  • După ce criza financiară i-a afectat serios afacerile, iar suporterii îl ameninţă, George Copos pare mai hotărât ca niciodată să renunţe la Rapid.
  • „Nu mai pot! Dacă aş avea bani, aş continua să investesc, dar nu mai pot. Voi vinde Rapidul, decizia mea este definitivă şi irevocabilă. Zilele trecute i-am trimis o notificare domnului Taher prin care îi solicităm un răspuns. Dacă până la 31 ianuarie nu primim un răspuns de la el referitor la achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni, atunci vom găsi un alt investitor dispus să finanţeze clubul“, a declarat Copos pentru Mediafax.
  • Patronul Rapidului spune că suporterii nu au dreptate atunci când îl indică drept principalul vinovat pentru situaţia delicată în care se află echipa: „Dacă au ceva de reproşat, celor care au condus clubul începând din martie 2008 trebuie să le reproşeze! Pe mine să mă judece pentru cei 16 ani în care am condus clubul. Poate că în această perioadă am făcut şi greşeli, dar le-am adus şi multe satisfacţii“.
  • Cu George Copos în postura de finanţator, Rapid a cucerit două titluri de campioană, patru Cupe ale României şi patru Supercupe.