Într-o postare pe Facebook, Viorica Dăncilă a arătat că PNL n-ar fi trebuit să demită guvernul pe care l-a condus și pe care l-a considerat „bun pentru români”.

„Liberalii au prelungit azi criza politică, arătând că nu le pasă de oameni. Iar în timp ce ei greșesc și se bâlbâie, România face față din ce în ce mai greu crizei coronavirusului. E profund regretabil că PNL nu știe sau nu poate să facă ceea ce trebuie la guvernare. Dacă se știau nepregătiți, liberalii n-ar fi trebuit să dărâme guvernul PSD, un guvern bun pentru români, care a știut să gestioneze treburile țări”, a scris fostul premier PSD în postarea sa.

Totodată, în contextul crizei de sănătate, ea a făcut apel la solidaritate, menționând că politicienii trebuie să fie alături de cetățeni, de nevoile și îngrijorările lor.

„Dincolo de politică, pe primul loc trebuie să fie oamenii – mai ales acum, în această perioadă complicată. Clasa politică trebuie să fie mult mai aproape de români, de nevoile și îngrijorările lor. E timpul solidarității și al deciziilor corecte pentru țară”, a mai arătat Viorica Dăncilă

Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă a fost demis prin moțiune de cenzură de o coaliție de partide în fruntea cărora s-a aflat PNL, cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale. După demiterea ei, Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban.