Inima lui Ryan nu s-a dezvoltat cum ar trebui, iar micuţul avea doar jumătate din cord – o combinaţie de defecte care sunt aşa de rare încât Ryan este singurul din lume cu o astfel de problemă medicală.
„Niciun alt copil cu boala lui Ryan nu a supravieuţuit vreodată”
Defectul lui Ryan a fost depistat încă din momentul în care sarcina avea 12 săptămâni, iar părinţii au fost sfătuiţi să aleagă varianta avortului. Ei au refuzat însă cu hotărâre o astfel de soluție. Îndârjirea lor a fost răsplătită. Rayan sărbătoreşte acum cea de-a trei aniversare. "Am vrut să lăsăm natura să-şi urmeze cursul. Doctorii ne-au spus că niciun alt copil cu boala lui Ryan nu a supravieuţuit vreodată, aşa că faptul că este cu noi astăzi este uimitor. I-a surprins pe toţi", a declarat mama copilului.
Ryan s-a născut la Children National Medical Centre din Washington prin cezariantă, la naştere fiind prezenţi 70 de specialişti.
Băiețelul a fost operat prima dată la doar două săptămâni, iar în primii doi ani de viaţă a mai fost supus unui număr impresionant de intervenții: 12.
Este posibil ca pe viitor să mai fie supus unei intervenţii care să întărească zona pieptului şi să protejeze cordul. „Este un miracol medical. Când ne uităm cum zburdă pe terenul de joacă, îi mulțumim Domnului. Prețuim fiecare moment pe care îl petrecem împreună”, a mai spus mama copilului pentru publicația Daily Mail.