Copil sfâşiat de 15 maidanezi

Copil sfâşiat de 15 maidanezi

Un copil de 9 ani, din comuna gălăţeană Balinteşti, a fost internat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“, din Galaţi, după ce a fost atacat şi sfâşiat de o haită de 15 maidanezi. Florinel Arpad se juca, miercuri seara, cu mai mulţi copii în curtea unei foste Întreprinderi Agricole de Stat (IAS), când au fost atacaţi de câinii. Majoritatea au reuşit să fugă, dar Florin, cel mai mic dintre ei, s-a împiedicat, a căzut pe burtă şi a fost atacat de animale. Timp de câteva minute, băiatul a încercat să se apere, protejându-şi cu mâinile faţa şi gâtul de muşcăturile câinilor. Doar intervenţia sătenilor de la casele din apropiere, cu bâte şi topoare, a dus la evitarea unei tragedii.

Poate suferi un transplant Micuţul a fost transportat cu o ambulanţă la spital, unde a fost internat, cu răni pe tot corpul, în Secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie. Ieri după-amiază, medicii de la Secţia de Chirurgie Plastică a spitalului gălăţean erau de părere că, într-o săptămână, se va şti dacă băiatul are nevoie de un transplant de piele.

„Copilul a suferit leziuni profunde la gleznele ambelor picioare, însă la nivelul gambei stângi are lipsă de substanţă şi este posibil să necesite un transplant de piele“, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Galaţi, Mihai Bucatanschi. N-au pe cine trage la răspundere Deşi nu a dorit să ofere declaraţii foarte clare, mama copilului, Atena Arpad, a lăsat să se înţeleagă că fiul său a fost muşcat de maidanezi în momentul în care animalele au creat o breşă în gardul curţii unde se aflau şi au atacat copiii. Primarul comunei Bereşti Meria, de care aparţine administrativ satul Balinteş ti, Adrian Sfârlea, este însă de altă părere: „În mod sigur, gardul nu a fost rupt. Incidentul este neplăcut, însă eu ştiu că tânărul muşcat a sărit gardul după minge şi atunci a fost atacat“.

Din primele cercetări ale poliţiei, a reieşit că animalele sunt fără stăpân şi că s-au aciuat în curtea cramei părăsite. Acesta este şi motivul pentru care oamenii legii susţin că nu ştiu dacă vor putea trage pe cineva la răspundere. PROBLEMĂ Nu există hingheri în mediul rural Incidentul a scos la iveală şi o altă problemă a câinilor comunitari: absenţa hingherilor şi a spaţiilor de sterilizare a câinilor maidanezi din mediul rural.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este o problemă destul de mare. În comune şi sate nu există complexuri pentru îngrijirea patrupedelor fără stăpân şi nu cred că este normal acest lucru. Mai ales că, în ultimul timp, în mediul rural sunt aduşi câini de către străini şi abandonaţi aici. Trebuie găsită o soluţie şi în acest sens“, ne-a declarat primarul Adrian Sfârlea, care susţine că, în urmă cu câţiva ani, crama a fost vândută de un lichidator unui anume Constantin Costache, care a lăsat-o în părăsire. Acesta nu a putut fi contactat ieri.